2014. január 7., kedd

hazaút

Nagyon korán ébredtünk. Tegnap este ellazsáltuk a bepakolást, ezért ez mostanra várt. Kisebb nagyobb viták mellett, jól ment a pakolás. Hétkor már az éteremben voltunk. Ma sem tudtunk többet enni, mint szoktunk, de legalább többet csomagoltunk.  Sajnos a nyílon zacskók, amiket a hátitatyóba tettem, kikerültek onnan, így a szalámik és a sajtok két szalvéta közé kerültek.

Fent a szobában Vivien mosogatott, Möci készítette a szendvicseket, Laci takarított. Én pakoltam a bőröndöket. Nyolcra már levittem a bőröndöket az autóbuszhoz. Levente és Áron levitték a szemetet a szelektív szemétgyűjtőbe. Igazi kollektív munka volt.

Amikor már minden és mindenki az autóbuszban volt, indultunk.

Eleinte tehernek éreztük, hogy ma is fel kell mennünk a sípályára, de amikor felértünk, egyre jobban kezdtük élvezni a síelést.

Zoli bácsi és Attila bácsi felállították a síverseny pálya vonalát és kezdődhetett a verseny. Több korcsoportban és tudásszinten ment a lesiklás idő mérése. Möci gyönyörűn siklott le a saját csoportjában.

Eljött a díjkiosztási ünnepség. A mi csoportunkban Áron a negyedik, én pedig a hatodik lettem. Utána búcsúzóul az egész Tökorrugrató csapata egy kígyóban siklott le a liftig.
Lent az autóbusznál átöltöztünk, mindent berámoltunk buszba, visszaadtuk a kölcsönzőből felvett sífelszereléseket és kettő után néhány perccel elindultunk haza. Az egész síelésben a legnagyobb szám az, amikor az ember leveheti a sícipőjét.

Nem sokkal kettő után nekivágtunk a hétórás útnak. A buszon nekiestünk a kaja hátizsáknak. Unicum, szendvicsek, tea, narancs és sör. A képernyőn megint valami szar film ment. Én nem néztem, helyette írtam a blogom.
Egy idő után bealudtam, de amikor ötkor a buszvezető tartott egy félórás pihenőt, mi is bementünk meginni egy kapucsínót.
Közben Csabi SMS-ezett. Érdeklődött, hogy hol járunk, mert ők még csak Ráckevénél járnak.

A második húsz perces pihenőt már Magyarországon töltjük. A shell kútnál látjuk, hogy a gázolaj ára megint jócskán erősödött, azóta, hogy nem voltunk otthon.


Csabit felhívtuk, hogy csak fél tíz után fogunk megérkezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése