2014. január 25., szombat

A huzika működik sziget üzemben

Nem mondhatom, hogy túl korán ébredtünk volna. Möcinek az volt a javaslata, hogy mielőtt a piacra megyünk, kapjunk be egy kis  reggeli előleget.

Az éjjel szemerkélt a hó. Nem is értem, hogy ilyenkor mit tesz majd a napelem rendszer, mert  a márciusi telepítés óta még nem esett hó.

1/2 10 lett mire kiértünk a piacra. Eladók és vevők kevesen voltak egyaránt. Lacinál vettünk finom húsos füstölt szalonnát, a kolbászosnál pedig csípős kolbászt, tojást és egy csomag far-hátat levesnek.

Beugrottunk a Barkácsboltba, a Villamosságiba és a papír üzletbe is, mert Áronnak kellett venni új füzeteket, hogy a második félévet tabula rasa kezdhesse.

Hazajövet nagy reggelit készítettünk. Mindenki azt kapta, amire vágyott.

Reggeli után a huzikával foglalkoztam. Beüzemeltem (párhuzamosan bekötve) a második akkumulátort. Sikerült elindítanom a fűtést és időnként ellenőriztem a belső hőmérsékletet. Könnyedén felfűtött 20 oC fokra. Möcit is behívtam, hogy eldicsekedjek az alkotással.

Orosz Laci bácsi kora délután érkezett. Szemügyre vette a helyszínt és megbeszéltük, hogy mi lenne a feladat. Azt mondta elvállalja, szóljak, amikor már be tudtam szerezni a motoros háromjáratú szelepet és akkor indulhat a projekt.

Möci közben készítette az ebédet. Elég későn 3/4 5-kor került sor az elfogyasztására. Csirkeleves és sült hurka volt krumplival és kukorica salátával, utána puding.

Ebéd után kiteregettem a leáztatott bélyegeket.  Kicsit angoloztam Möcivel és később le is préseltem a kiteregetett bélyegeket.

Este Áron "Gyűrűk urá"-t nézett és nem  akaródzott lefeküdnie.

Möci bekapcsolta a szaunát. Mind a ketten szaunáztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése