2014. január 26., vasárnap

Nagy a család

Normális időben ébredeztünk. Kinézve a hálószoba ablakán, mindent belepett a hó. Odakint hideg volt. Möci bőséges reggelivel rukkolt elő.

Áront sikerült rávennünk, hogy az egyik füzetének tartalmát másolja át az újonnan vett füzetbe.

Egész délelőtt csak lazultunk. A rendcsinálás közben ráakadtam még egy kis adag áztatni való bélyegre. Nem halogattam, leáztattam.

Kora délután került sor a maradékok elfogyasztására. Möci ugyan készített, hozzá palacsintát kétféle töltelékkel is (vanília puding és baracklekvár), de Áron már a csirkelevessel sem tudott megbirkózni, ezért lemondott a palacsintáról is.

A napelem rendszer termelése és a mi fogyasztásunk a telepítés óta először átbillent mínuszba, de hát ez is volt az eredeti célunk. Én ugyan egy- másfél hónappal későbbre terveztem az átbillenést, de így is nagyon jó. Inkább használjuk el a többlet áramot, minthogy alacsony áron kelljen eladni az ELMŰ-nek.

Korán kezdtünk el csomagolni.

Hazafele Áron kilobbizta, hogy álljunk meg a Bureknél, mert ott akkor ő olyan sajtos tekercset tud venni, amiből még holnap is tud bevinni az iskolába.

Csabi már telefonált, hogy éhesen fog hazaérni, ezért megálltunk a Gyümölcshalomnál is és vettünk egy doboz gombát. Möci ugyanis azt tervezte, hogy majd csirkeleves, tejfölös gombapörkölt lesz a vacsora és utána palacsinta. A Halomnál kivettünk a kitett ládából is néhány cuccot, mint a csövesek (retek, banán, paradicsom).

A korai hazaérkezés után azt a feladatot kaptunk Emőkétől, hogy Mannát vigyük le egy rövid időre. Áron vállalkozott is a feladatra, de a felhozatal már nem volt olyan egyszerű, mert Manna nagyon jól érezte magát ott lent. Ezért Möcinek abba kellett hagynia a vacsora készítést és végül ketten tudták csak felhozni Mannát.

Áront elzavartuk fürödni és így 1/2 10-re sikerült ágyba terelni.

Emőke csak kicsit később érkezett haza. Manna fel-fel ugrált örömében, amikor meglátta Emőkét. Adtam neki is a finom gombapörköltből nokedlivel és céklával és vitte a neki szánt palacsintákat is baracklekvárral. Ha jól meggondolom, akkor nagy a család. Möcinek néha hat éhes szájat kell betömnie.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése