2014. február 20., csütörtök

A nagy füzet

Első felriadáskor, egy rosszul beállított óra miatt azt hittem, hogy Áron elaludt és emiatt el fog késni. Amikor kiderült, hogy csak az az óra és én vagyok a hülye, akkor bocsánatot kértem tőle és mondtam, hogy próbáljon meg visszaaludni. Én is visszafeküdtem és már csak arra ébredtem fel, hogy Möci indul a Kodolányiba, valamilyen rendezvényre. Valamiért nagyon mélyen aludtam, pedig nekem is volt terminusom, igaz, hogy csak tízkor.

Az Urológián új orvos vizsgált meg, emiatt azután alaposabban, mint ahogyan Baján főorvos úr szokott. A vizsgálat csak kicsit volt kellemetlen. Leváltotta az eddig szedett gyógyszert egy másikra, amit ő jobban preferál és megnyugtatott, hogy semmi olyan elváltozást nem talált, ami miatt valami sürgős beavatkozás lenne szükséges, de azért három hónap múlva jelenjek meg újra.

Oda és visszafele is kihasználtam a buszon töltött időt azzal, hogy olvasgattam a tegnap kikölcsönzött könyvet. Nagyon élvezem, hogy alig van benne olyan, amit ne értenék.

Felhívtam a zongora tanárnőt, hogy  Áron ma 1/2 3 helyett csak 1/2 4-re tud menni. Mondta, hogy akkor ő igyekszik hazaérni, nehogy elkerüljék egymást.

Hazaérve beugrottam a CBA-ba, megvettem az esti kefir cseréhez a tejet, meg egy csomó csirkeaprólékot, hogy egy finom zöldséglevest készíthessek.

Feltettem a leves főni és folytattam a könnyített angol nyelvű könyv olvasását.

Kora délutánra csúszott az ebéd, a leves finomra sikerült.

Amikor Áron hazaért a zongoraóráról, beszámolt a sikereiről és átment Emőkéhez is, hogy bemutassa milyen új gyakorlatokat tanult.

Közben beszéltünk Lacival és készülődtünk indulni hozzájuk. Áron leszaladt a CBA-ba egy nagy Zéró kóláért, mert Lacinak, amióta fogyózik, az a kedvenc itala, mi pedig készülődtünk.

Laciéknál pizza volt, miközben néztük "A nagy füzet" c. filmet. Nekem és azt hiszem a többieknek is nagyon tetszett a film. Jó az alaptörténet (Kristóf Ágota), a fiú ikerpár (Gyémánt László és András), mint választás telitalálat, az operatőri munka (nem tudom ki) első osztályú, Molnár Piroska pedig szinte többet hoz ki ebből a szerepből, mint amennyit lehet.

Utána még sokáig beszélgettünk és csak éjfél után értünk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése