2014. február 13., csütörtök

EFFECT konferencia

Mire reggel felkeltem Áronnak már híre-hamva se volt. A fürdőszobában konstatáltam, hogy megint nem mosott fogat. Elhatároztam, hogy ezért nem fogom leszúrni, de addig nem használhatja a külön bejáratú számítógépét, amíg nem csinál rendszert a reggeli és az esti fogmosásból. Túl az egészségen, ami a legfontosabb, el sem tudom képzelni, hogy néhány év múlva, mit fognak ehhez szólni a lányok.

Úgy emlékszem vissza a hétéves koromra, hogy a Visi Imre utcában egy szoba konyhás lakásban laktunk és amikor drága Róza anyám észrevette, hogy a konyha közepén egy hokedlire feltett lavór előtt félmeztelenül mosakszom, akkor Róza azt mondta: "Gabika, neked randevúd van. Te nem szoktad a nyakadat ilyen alaposan megmosni."
Bárcsak láthatná Róza, hogy ma már ezt naponta kétszer is megteszem.

Kaptam egy meghívást az EFFECT konferenciára. Amikor Möci látta a készülődésemet, megsértve közölte, hogy mindig Ő az utolsó a sorban és nekem minden más fontosabb nála.

Nem is reggeliztem, csak indultam, hogy 1/2 10-re odaérjek. A téma "A fenntartható közbeszerzés európai uniós irányelvei a közbeszerzésben" volt. Közepesen érdekes előadások követték egymást, de nekem a legjobban a Főtaxi Nissan teljesen elektromos autó projektje tetszett, aminek kipróbálását ki is buliztam a városi forgalomban. Az autó minden szempontból csúcs szuper, csak egyetlen nagy sebből vérzik: 8,5 millió Ft az ára.

A kávé szünetekben két számomra fontos emberrel jöttem össze. Az egyik közülük szakértői megbízással kecsegtetett, a másik pedig elgondolkoztatott azon, hogy mi lenne, ha az autómat a hét öt napján nem hagynám parlagon, hanem bérbe adnám.

A svédasztalos ebéd nagyon finom volt és közben is tudtam konzultálni néhány engem érdeklő témáról. Egy szóval a konferencia nekem hasznos volt.

Amikor hazaértem, már majdnem négy óra volt. Áront találtam otthon. Mondtam is, hogy neki már régen a zongoraórán kellene lennie, mert 1/2 3-ra beszéltük meg a múlt héten. Jaj, elfelejtettem és már rohant is a buszhoz, de a tanárnőt már nem találta otthon. Amikor visszajött, felhívtam a tanárnőt és megígértem, hogy a jövő csütörtökön ott lesz 1/2 3-ra.

Végre megnézhettem a Tájékoztatóját, amiben számomra szomorú dolgokat találtam, többek között azt a tanári bejegyzést, hogy Áronnak nincsen leckefüzete. Természetesen van, csak elfelejtette bepakolni a táskájába. Meg is néztem a leckefüzetét. A múlt héten kedden, csütörtökön és pénteken elfelejtette beírni, hogy mi a házi feladat.

Mostantól egy kicsit nekem is jobban oda kell figyelnem az iskolai dolgaira. Möcivel hosszan beszélgettek arról, hogyan kezelje az osztályban előforduló konfliktusokat.

Átnéztem a napelem rendszer bővítésének árajánlatait, de mindegyik több 20-30 %-kal, mint amennyire én számítottam. Ha ez így marad, akkor az idén ez a beruházás elmarad.

Áronnal azt beszéltem meg, hogy jövő hét péntekig legyen szíves nélkülözze a számítógépén az Internet használatát és hogy ne is essen kísértésbe, a wifi kulcsot eltettük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése