2014. február 14., péntek

fekete kályhacső

Áron nagyon korán, szerintem még 7 óra előtt indult a suliba.

Igyekeztem befejezni a bélyegek préselését, miközben Möci összerakott egy finom reggelit. Még saját főzetű cékla is volt benne.

A GreenSys átküldött egy csökkentett árajánlatot a hat táblás napelem bővítésre. Az ár olyan, hogy abból már el lehet valamerre indulni. Úgy látszik, hogy az első ajánlatukra küldött válaszom megsérthette őket.

S. Lacika hívott a BoatShow-ra, de több okból lemondtam erről az eseményről. Lemondtam részben azért, mert az idén először nem kaptam rá meghívót, másrészt azért, mert a lakókocsisok az idén nem csatlakoznak ehhez a kiállításhoz.

Egész délelőtt az online végezhető ügyeimmel bajlódtam.

Ebéd a kis kínaiban és utána elkezdtem az autóba pakolászást, hogy amikor Áron megjön, azonnal indulhassunk kis kerülővel Dömsödre.

Áron nagyon korán érkezett haza a suliból és segített, mert Möci egyedül nem tudta volna Mannát betenni a hordozójába.

Csak ketten indultunk el, Möci azt gondolta,hogy ráfér egy kis egyedüllét, így legalább a hétvégén rendet tud tenni a papírjai és a rajzeszközei között.

Áron kezelésbe vette a kütyümet, hogy minél előbb odataláljunk a Vecsési címre, ahonnan a kis vaskályha csöveit és egyéb tartozékait megrendeltük. Még szerencse, hogy ilyen korán tudtunk indulni, mert a városon keresztül autózni ebben a csúcsforgalomban, az egy kész katasztrófa. Nagy nehezen kiértünk Vecsésre és megtaláltuk az üzletet. Vegy én, vagy a webáruház eltévesztette az egyik darab méretét. Én úgy emlékszem, hogy 80 cm hosszú fűtődobot rendeltem, ők pedig egy 55 cm-est szállítottak le. Na mindegy, gondoltam, majd egy 20-30 cm-es közdarabbal áthidaljuk a problémát.

A vecsési üzletből nagyon nehezen találtunk a helyes útra Dömsöd felé. Még az is lehet, hogy néha felhajtottunk az autópályára, anélkül, hogy lett volna befizetett autópálya matricánk. Ez néhány héten belül ki fog derülni, amikor egyszer csak megkapjuk az Autópálya kezelő Zrt.-től a befizetendő büntetést.

Nagy nehezen eljutottunk az 51-es útig, ahonnan már becsukott szemmel is odataláltunk volna a bázisra.

A Dabi Vegyesboltnál megálltunk egy percre. Vettünk kenyeret, tarját és tejfölt. A kapun találtunk egy üzenetet, hogy a TIGÁZ megbízottja holnap 9 és 12 között mérőóra ellenőrzést tart. A megérkezéskor azzal kezdtünk, hogy Mannát kiengedtük a rabságából. Mindent berámoltunk. A fűtés tökéletesen működött. Fellélegezve a feladatok súlya alól, bekaptam egy kupica unicumot. Minden odavalót berámoltam a hűtőszekrénybe.

Felhívtam Miskolczi urat, és jelentettem, hogy megvettem a kis kályhához való fekete csöveket,amikor tud, jöjjön bekötni a kéménybe. Meg is ígérte, hogy reggel 8-kor itt lesz.

Áron úgy döntött, hogy pihenéssel kezdi a hétvégét és majd csak a holnapi reggeli után veszi elő az iskolai feladatokat és most inkább lazulással tölti az idejét. Lehoztam egy viszonylag nagy adag áztatni valót és aTV előtt ülve levagdostam őket.

Áronnal nagyon meg kellett birkóznom, hogy viszonylag időben feküdjön le.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése