2014. február 3., hétfő

Möci álláspályázata

Bár viszonylag későn keltem, de azonnal nekiugrottam a mai teendőknek. Elsőként a Főszerkesztőt hívtam fel, hogy a rám bízott együttműködési szerződés előkészítésében tisztázzak néhány sarkalatos kérdést.

Reggelire megfőztem a debrecenit és hozzá bekaptam egy lágy tojást.

Az elektromos kazánnal kapcsolatosan megkerestem, hol a legolcsóbb az MT (műanyag tokozású 5 x 4-es kábel és a 13 méter még ott is több mint 8000.- forint. Remélem, hogy jól mértem meg a szükséges hosszt és még rá is hagytam egy kicsit.

Lementem a postára pénzügyeket intézni. (kivesz-betesz) és utána már meg tudtam rendelni a 13 fm öteres kábelt, Möci pedig átutalta az árát, mert én már padlót fogtam. Elvileg holnap délután már át is vehetem.

A délelőtt hátralevő részében Möcinek segítettem a rajzaiból készült albumot eljuttatni a pályázat kiírójának.

Möci összeszedte a fellelhető maradékokat és egy nagyon finom levest rittyentett belőle.

Délben olyan szépen sütött a nap, hogy elmentünk a 4-es metró Kelenföldi végállomását megnézni (műszaki átvétel), de sajnos, akárhogyan kerülgettük az építkezési kerítéseket, mindenhonnan elhajtottak bennünket.

Laci hívott és azt mondta, hogy ha miattunk kell áttenni a szokásos keddi vacsorát náluk, akkor én szervezzem meg, hogy melyik nap legyen az. Egyed Lacival könnyű volt a dolgom, mert a csütörtök neki is jobb lenne, azonban Tamást nem tudtam elérni.

Este nekifeküdtem, hogy a Start Német 1-et letöltsem valahonnan, mert holnap már abból szeretnék tanítani.

Közben Áron hazajött. Az igaz, hogy megint hozott egy ötöst németből, de a házi feladatát magyarból olyan csúnyán írta meg, hogy annál csúnyábban már nem lehet.

Lecke után a sakknak adta az életét. Utánanézett a büchliben, hogy mi lenne a királycsel legerősebb ellenszere és talált is egy úgynevezett Falkbeer ellencselt. Megszervezte, hogy a chess.comon online tudjunk egymás ellen játszani, de elsőre nem volt sikerélménye.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése