2014. február 7., péntek

WC tartály csere

Reggeli nélkül indultam el Norcikám pénzéért. Csúnya ködös nyálkás időben cammogtam a busszal. Csak pár percet késtem a megbeszélt időről. Már a buszról megpróbáltam bekapcsolni a dömsödi fűtést, de nem sikerült.

10-re már otthon voltam. Bekaptam egy pár falatot és leültem a számítógép elé. Közben újabb próbálkozások a fűtés bekapcsolására, de a rendszer nagyon megbízhatatlanul működik. Végül 11-kor sikerült bekapcsolni.

Átmentem Emőkéhez és elkezdtem felszerelni az új WC tartályt. Egy darabig minden simán ment, de amikor a tartály felakasztására került volna sor, kiderült, hogy egy nagy hibát követtem el, amikor nem mértem meg, hogy a leöblítő cső és a feltöltő cső között mekkora a szabad távolság.

A régi tartály 33 cm magas volt, a rendelkezésre álló szabad magasság 36 cm és az újonnan vásárolt tartály 39 cm magas.

Mondtam Emőkének, hogy most azonnal üljünk be az autóba és induljunk a szerelvény boltba. Neki ehhez nem fűlött a foga, de azután ráripakodtam és jött.

Az eladó nagyon készséges volt és segített kicserélni a tartályt. Otthon kimértük és úgy néz ki, hogy ez az új tartály pont jó lesz Emőkénél.

Közben Áron is hazaért. Elkezdtünk pakolni az autóba. Áron megkapta Emőkétől a "Zongora Iskola 1"-et és azt,Mannát, meg az egyik Yamaha szintit is bepakoltuk.

Az úton csak a szigethalmi hentesnél álltunk meg. Vettem egy grillcsirkét és két pár debrecenit. Onnan már egyenesen a bázisra indultunk.

A házban ment a fűtés, de azért lehetett érezni, hogy reggel 8 helyett csak 11-kor kezdett el e fűtés dolgozni.

Levagdostam egy nagy adag áztatni való bélyeget, Áron pedig egy jó félórát gyakorolta a zongora órán tanultakat.

Möci még bekapcsolta a szaunát és szaunáztunk egy finomat. Utána megmelegítettük a grillcsirkét. Unicum és vacsi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése