2014. február 17., hétfő

Bence újra jár hozzám

Azt, hogy Áron mikor indult el, teljesen átaludtam. Akkor ébredtem fel először, amikor a lány átjött és nagy szomorúan sértődött szemekkel nézett rám, hogy én még az ágyban vagyok, amikor tegnap azt ígértem, hogy ma reggel megnézem azt a csapot.

Möci már fent volt. Kértem, hogy vigye át a létrát és mondja meg annak a sértődött lánynak, hogy öt perc múlva ott vagyok.

Kitekertem az elzáró csapot és nagyon gondosan újra körbe tekertem teflon szalaggal. Nagyon erősen becsavartam, de hiába. Amikor ráengedtük a nyomást erősen csöpögött. Valószínű, hogy a fogadó cső repedt. Felhívtuk a biztosítót és a vízvezeték szerelőt is.

A Biztosító három napon belül, a szerelő pedig csütörtök reggel jön.

Miután szomorúan tapasztaltam, hogy a napelem tábla árak jócskán megugrottak, egy kicsit jobban körülnéztem az online piacon és legalább a lakókocsira sikerült találnom egy (igaz, hogy 15 hónapja használt), de viszonylag olcsóbb táblát. Fel is hívtam Kása Lacit, hogy ha sikerül, akkor vegyek-e neki is egy darabot. Nagyon jutányos áron jön a két tábla napelem.

Möcivel együtt mentünk le a rövidáru nagykerbe, hogy megvegyük Miskolczi Marikának amiket rendelt. Utána még beugrottunk a DM-be, de addigra már nagyon kopogott a szemem az éhségtől.

A kis kínaiban vettünk elvitelre egy nagy adag szecsuánit zöldségkörettel, meg egy nagy doboz amerikai mézes csirkemellet a gyerekeknek. Otthon azután azonnal neki is estem és mire felálltam volna, már fel se tudtam állni a jóllakottságtól.

Ötre jött Bence matekozni. Egy év alatt annyit nőtt (195 cm), hogy alig fért be az ajtón. A tanulással úgy van, ahogy apukája mondta, annyit tud matekból, ahogyan egy vagy két éve velem abbahagytuk a korrepetálást. Bence nagyon értelmes fiú, de nem tudom vele megszerettetni a matematikát. Nekem erről mindig is az volt a véleményem, hogy ha egy gyerek nem szereti a matekot, az a tanár hibája.

Közben hazaért Áron. Vele abban állapodtam meg, hogy ha felmondta a leckét, akkor egy rövid időre visszakapja a wifi kulcsot.

Le kellett mennem a CBA-ba sörért, mert a kínaitól annyira megszomjaztam, hogy már kiszáradt a torkom. Vettem friss tejet is a reggeli kefir fordulóhoz.

Már régóta halogatok egy munkát, mert a hozzákészülés is macerás. A könyvespolcba beépített kis szekrényt, (ami egyébként dugig tele van iratrendezőkkel és fotókkal), Felhívtuk Csabit, hogy hazafele ugorjon be, mert egy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése