2014. február 1., szombat

nincs meg a káposzta

Most, hogy nincs itt az őrmester, csak fél tíz körül ébredtem. Nagyon gyorsan összekaptam magam és tízre már kint voltunk a piacon. Főleg kolbászt, szalonnát és tojásokat vettünk, de maradt időnk és némi pénzünk arra is, hogy Lacinál csípős paprika savanyút és a vegyesboltban nescafét vegyünk.

Hazafelé még beugrottunk a villamos boltba és megrendeltük a 13 méter MTK 5x4-es kábelt. Szerintem a jövő hétre mehetünk is érte.

Amikor hazaértünk, amíg Áron a reggelit készítette, addig begyújtottam a cserépkályhába. A szerény reggeli után elkezdtem fotózni Möci rajzait.

Kiteregettem a tegnap beáztatott bélyegeket.

Manna folyton ki-be járt. Bent unatkozott, kint pedig nagyon hideg volt. Manna, amikor úgy érzi, hogy nem foglalkozunk vele eleget, akkor keres magának egy pamut gombolyagot és azzal játszik.

Áron is elment megnézni a holtágat, hogy eléggé befagyott-e már, de azzal jött vissza, hogy az még nem elég biztonságos a korizáshoz.

Az ebédhez egyszerűen nem találtuk sehol az egy fej káposztát, ezért pályamódosítást végeztünk és egy tejfölös sajtos túrós csuszára váltottunk.

Ebéd után átnéztem Áron matek leckéjét és felmondta a magyar irodalomból a verset. Utána újra leült a számítógép elé.

Megpróbáltam elkapni az ebay-en az utolsó pillanatot, hogy megvegyem a háromutas szelepet, de nem sikerült.

Manna még estefelé is ki-be járkál. Nem szeret bent lenni a házban, viszont odakint nagyon hideg van. Ahányszor bejön, első útja mindig a macskakaja tálhoz vezet. Ha meglátja, hogy hozok bele valamilyen kaját, akkor először elkezd dorombolva dörgölődzni.



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése