2014. február 16., vasárnap

Háború

Reggel arra ébredtem, hogy megjött Miskolczi úr. Áron még javában durmolt, de Möci már túl volt az első kávéján.

Gyorsan én is összekaptam magam, de addigra már javában folyt a fal vésése. Közben elugrottam a Dabi Vegyesboltba kenyérért és friss tejért, hátha este még kipótolhatom a kefir gyártásból hiányzó részt.

Mire visszajöttem Béni áthozott egy tál kocsonyát.

A kémény oszlop kifúrása és az illesztőcső bevakolása hamar elkészült. Gyors takarítás. A munkadíjat szerettem volna felfele alkudni, de Miskolczi úr nem engedte.

A reggeli főszereplője Möcinél és nálam a Béni kocsonyája volt. Möcinek jobban ízlett, mint amilyent én szoktam készíteni. A főbb különbségek: én több fokhagymát és sárgarépát teszek bele, a Béniében több a hús, viszont egyáltalán nincs benne köröm és egyéb cupák, amiket olyan jóízűen le lehet szopogatni.

Reggeli után Möci előállt egy kényes témával, ami szerintem nem tartozott volna Áronra. A vita és veszekedés azzal zárult, hogy Möci elment sétálni.

Mire visszajött, Áron meg én visszaemeltük a kályhacső bekötéshez szükséges munkálatok miatt leszerelt faliszekrényt.

Möci szerette volna még folytatni a veszekedés hangú vitát, de én teljesen elzárkóztam előle.

Leültem, bepótolni a blogbejegyzéseimet, elraktam az összes leáztatott bélyeget és kitakarítottam a munkálatok miatt hadszíntérré vált bélyegező szobát.

Zoli bácsi átjött a láncfűrészért és beígérte, hogy a jövő héten végez a kertben egy tavaszi nagytakarítást.

A napelem rendszer termelése és a mi fogyasztásunk az oda-vissza játszó villanyórán azt mutatja, hogy végre átbillent a fogyasztás oldalra. (2013. márciusa óta 1522 KWh/1600 KWh)

Ebéd előtt Möci és Áron Capitaly-ztak, de én nem szálltam be, helyette bélyegeztem. Úgy terveztük, hogy nem főzőcskézünk, hanem a mosolygós bácsinál fogunk ebédelni. A mosolygós bácsi már régen nem dolgozik ott, de nekünk könnyebb így nevezni a helyet, mint úgy, hogy Leányvár Fogadó.

Mindent gyorsan összepakoltunk. Már pontosan tudjuk, hogy ilyenkor kinek mi a feladata.

A Fogadóban csak az volt kérdéses, hogy Möci mit rendel, mert mi ugyanazt kértük, mint egy hete. Áron rántott sajtot, én pedig pontyot. Möci nagyon bonyolultat rendelt. Szerintem tovább tartott elmondani, mint elfogyasztani.

 Itthon Emőke panasznapot tartott, mert a WC kagyló telepítése nem sikerült és a fürdőszoba fala bizony ázik. Megígértem neki, hogy reggel újra szerelem a feltöltőt elzáró csapot és ha nem sikerül, akkor ki kell hívni egy szakembert, mert akkor az a valószínű, hogy a csapot fogadó cső van megrepedve a falban.

Mi még megnéztük a "Mikszáth: Különös házasság" második részét. Észre kellett, hogy vegyük, hogy amikor ez a film készült, akkor még bővében volt pénz arra, hogy egy ilyen film, ilyen parádés szereposztásban elkészüljön.

Amikor végre lefeküdtünk kitört a világbéke.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése