2014. február 25., kedd

Német óra koncepciója

Jó későn keltem. Reggeli után leültem a számítógép elé és megrendeltem a 120-as alu füstcső bilincseket. Amíg nem érkezik meg a visszaigazolás, elkezdem összeállítani az esti felnőtt német óra vázlatát.

Délelőtt még rendezgettem az ügyes-bajos dolgaimat, míg Möci le nem jött és közölte, hogy nekem indulnom kell gyogyóra.

Még időben el is indultam, de a fülemen már szólt a délutáni német órák hanganyaga.

A fizikoterápián jól esett Andrea gondoskodása, de azért igyekeztem haza, hogy mielőbb ebédelhessek és felkészüljek a német órákra.

Megmelegítettem az egy hete hűtőben őrzött csirkeleves és kolbászos krumplis tészta utolsó maradványait és közben lementem Emőke nyugger kajájáért.

Kinyomtattam a felnőtt németre készítendő feladatlapot, de csak két példányban, mert Emőke különböző kifogásokkal kijelentette, hogy a mai órára ő nem tud jönni.

Négykor megjelentek a fiúk és elkezdődött a gyerek német. Azt gondoltam, hogy amikor egy gyerek el tudja mondani magáról, hogy ő milyen sok szót ismer és minden általa ismert főnévnek pontosan tudja névelőjét és nagyjából jól ismeri az összes német nyelvtani szabályt és mindezt  az ötös osztályzataival is tudja bizonyítani, akkor még nem tud németül. Ehhez még az is kell, hogy megértsen hallásból egy német szöveget. Ezért az óra első felében ugyan az iskolai anyagot vettük át, de a második felében hallásból kellett leírniuk a hallott szöveget.

Azután másfél órai pihenő és megjelentek a felnőtt német óra résztvevői (Möci, Emőke és Kriszta). Az utolsó pillanatban még sikerült kinyomtatnom nekik a tervezett feladat lapot. A feladott leckékből nem voltak olyan felkészültek, mint a gyerekek, de azért elboldogultam velük. Úgy érezték, hogy a velük töltött több mint egy óra hasznosan telt. Szigorúbban kellene velük viselkednem, de nem megy.

Áron még átment Emőkéhez zongorát gyakorolni.

Áron Emőkével vacsorázott,  nekem pedig hozott át egy kis lencsefőzeléket pulyka pörkölttel vacsorára.

Mire lementem volna friss tejért a CBA-ba, már egy perce zárva volt, ezért a kefír váltást elhalasztottam reggelre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése