2014. február 11., kedd

jogosítvány

Áron időben búcsúzott reggel és megígérte, hogy mint szokott, négy előtt egy perccel itthon lesz. Én visszabújtam a takaró alá és csak akkor ébredtem fel, amikor K. Péternek csörgött a hívása. Egyre tovább lustálkodom, ami jó is, meg nem is. Jó azért, mert lustizni jó, de rossz azért, mert amíg lustálkodunk, addig nem végzünk semmi hasznosat.

Kicsit későn, de azért gyorsan összekaptam magam. Möcinek segítettem az egyik állás pályázata megírásában, majd nekiálltunk reggelizni.

Még a délelőtti házi orvosi rendelésen megjelentem a doktornő színe előtt, részben azért, hogy megkonzultáljuk, hogy a legutóbbi labor lelet után milyen életmód változtatásra van szükségem, másrészt azért, mert két hét múlva lejár a jogosítványom.

A labor leletben egyedül a koleszterin szintet nehezményezte. Szerencsémre az unicum nem volt kimutatható. A jogosítvánnyal kapcsolatban mindent rendben talált, de azt a koromnál fogva csak két évre fogják meghosszabbítani.

Kettő körül elindultam a fizikoterápiára Budaörsre.  Útközben bementem Zoli bácsihoz a régi iskolába, Áron otthagyott cuccaiért. A fizikós Andrea még mindig nem kezdte el a kefir gyártást. Ha ma nem kezdi el, leveszem róla a kezem.

Nem egyenesen jöttem haza, előbb beugrottam az Okmány Irodába. Ott is lenyúltak 1500.- forintra és azt mondták, hogy 30 napon belül kész lesz az új de csak két évre szóló jogsim és a jövőben csak személyautóra és motorkerékpárra fog szólni. A teherautóra, a munkagépre, és az autóbuszra szóló engedélyem megszűnik.

Hazafele bementem a kis kínaiba és hoztam haza (take away) ebédet. Közben Áron is megérkezett, így az amerikai mézes csirkéből ő is kapott. Áron közölte, hogy az ikrek ma nem jönnek németre. Nekiálltam készülni a felnőtt németórára.

Közben Kriszta is lemondta a németet, mert lebetegedett. Erre bánatomban lejátszottam két parti sakkot a chess.com-on, amitől 1226-ra emelkedett az ELO pontszámom. Egy valamire való sakkozónál ez 2000 körül van.

A felnőtt németből majdnem kudarcba fulladt: Kriszta beteget jelentett, Emőke dolgozott és nem ért haza 1/2 7-re, Csabi el se kezdte, pedig volt róla szó. Így azután szegény Möcin csattant az ostor és kemény másfél órás foglalkozás után már fájt a feje.

Áron összehozott egy Skype csettelést Leóval és Artúrral. Amikor észleltük, hogy milyen késő van berekesztettem a beszélgetést Budapest és Bristol között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése