2014. február 15., szombat

Megjött a tavasz

Már hétkor felébredtem és igyekeztem magam friss állapotba hozni, mivel Miskolczi úr azt ígérte tegnap, hogy ma reggel nyolcra jön felmérni a kis kályha bekötésének a lehetőségét.

Miskolczi úr már 3/4 8-kor csengetett. Megállapította, hogy minden rendben is lenne, de a rendszerhez szükség lenne még egy 20-30 cm-es toldóra, amit nem valószínű, hogy Dömsödön be lehet szerezni, de ha már megvan, akkor csak szóljak rá telefonon és mondjuk a jövő szombaton elvégzi a bekötést.

Áront nem tudtam rávenni, hogy jöjjön velem a piacra, mert még mindig lustálkodásra volt szüksége. Nem is bántam, mert legalább marad itthon valaki, aki be tudja engedni a TIGÁZ megbízottját.

A piacon tej, tojás, csípős kolbász és sütni való szalonna. Próbaképpen elgurultam a Vasudvarba, hátha van nekik 120-as fekete kályhacsövük 20 vagy 30 cm hosszban. Csak 40cm-es volt, de megoldották, hogy nekem levágják.
Onnan hazafele jövet még beszóltam Miskolcziéknak, hogy bármikor kezdhetik a kályha bekötését. Miskolczi úr nem volt éppen otthon, de egy fél óra múlva felhívott és az üzenetre reagálva közölte, hogy akkor holnap reggel nyolcra jön.

Kivettem a mélyhűtőből egy májas hurkát és megsütöttem reggelire. Valahogyan ezen a héten mind a ketten lemondtunk a tojásról. Én a lágy tojásról, Áron pedig a rántottáról.

Reggeli után leültem volna megírni az elmaradt blogjaimat, miközben váratlanul, és meglepetésszerűen megjött Möci.

Mondtam is neki, hogy ennél jobbat nem is találhatott volna ki.

Mind a ketten nagyon megörültünk  az érkezésének. Mindjárt jobb kedvem lett.

Elültettem öt sor petrezselymet és a tavalyiból még tudtam szedni Möcinek az ebédhez. Elmentünk egy nagyot sétálni.

Teljesen tavaszias idő van, miközben reménykedünk, hogy a tél már nem jön vissza.

A nagy séta után nekiálltunk készíteni az ebédet. Főleg mélyhűtőből kerültek elő a nyersanyagok. Sütöttünk lazacot és csináltam egy nagy adag csirke pörköltöt. Möci készített hozzá petrezselymes burgonyát.

A délután Möci angolozott, én meg szortíroztam a bélyegeket. Este derült ki, hogy nem figyelt oda és elhasználta a 1,5 liter friss tejet, ami pedig kefir váltáshoz kellett volna.

Később még készült valamilyen vaniliás puding

Este nagy szaunázás után tértünk nyugovóra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése