2014. április 17., csütörtök

Csípős csirkeszárny

Mindenki sokáig lustizott. Végül nyolc után mindenkit kitessékeltem az ágyból. Arra figyeltek a fiúk, hogy a Manna kimehessen a kertbe a programjait intézni.

Azu idő közepesen szar, de a rádióban délutánra valami javulást ígérnek.

A piacra egyik gyereknek sem volt kedve velem tartani, helyette Áron felajánlotta, hogy mire visszaérek készen lesz a reggeli. Így is lett. Áron irányításával mind a hárman tüsténkedtek. A piacon a tejen kívül spenótot szerettem volna venni a mára ígért buffallói csípős csirkeszárnyhoz, de az egyik asszony rábeszélt, hogy inkább vegyek mángoldot, az sokkal finomabb. Természetesen beugrottam a kárpát kenyérért is a Dabi Vegyesboltba.

Artúr jelentette, hogy megírta a mára rendelt házi feladatát.

Reggeli után bújócska volt az első program. Ilyenkor a ház minden része átmenetileg csatatérré változik.

Áron nekiállt gyakorolni a billentyűzeten. Néha Leó és Arti is besegített.

Már 11 óra előtt elkezdtem a csípős csirkeszárny készítését. Először megmostam, majd kettévágtam mindegyiket. Közben odatettem a varázs mázat sok fokhagymával, erős Pistával és fűszerekkel  főni. Amíg ez főtt megnéztem az Interneten, hogy mi is ez a mángold és hogyan lesz ebből valamilyen köret. Kiderült, hogy ugyanúgy kell elkészíteni, mint a spenótot.

Több platnin készült egyszerre az ebéd és még a sütő is be volt kapcsolva.

A fiúk bejelentették, hogy elmennek túrázni egyet és mire készen lesz az ebéd, addigra hazatérnek.

Pontosan kettőkor ki volt tálalva a kedvenc kaja. Nagyon jó étvággyal ettek és a mangoldnak is majdnem olyan nagy sikere volt, mint a csípős csirkeszárnynak.

Ebéd után felmentem a hálószobába. Hát látom, hogy a paplan egy helyen domborodik. Áron már korábban mondta, hogy Manna biztosan felment egy kicsit aludni. Én is kedvet kaptam és amíg a fiúk lent játszottak, aludtam egy órácskát.

Áronék olyan nagy hangerővel játszottak valamit a számítógépen, hogy a nagy csatazajra ébredtem. Megittam egy kávét és átsétáltam Gabikáékhoz. Vittem Rokkónak a lerágott csontokat.

Egy óra múlva Feri bácsival együtt jöttem vissza, hogy megmutassam neki a letört visszapillantó tükröm helyét.

Az idő még mindig borús egy kicsit, de már ígérgeti, hogy holnapra sütni fog a nap.

Hat óra fele Zoli bácsi is hazajött, akinek megmutattam, hogy a fűnyíró első rántásra beindul. Az igaz, hogy a kuplungja nem működik tökéletesen, de azért le lehet vele nyírni a füvet.

Vacsorára Arti kedvéért túrós csusza lett. Aki akarta, az sósan sült szalonnával, aki akarta, szalonna nélkül porcukorral.

Közkívánatra szaunát is bekapcsoltuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése