2014. április 11., péntek

A számítógép nagytakarítása

Áron kicsit húzta az időt, de 7:25-kor már elindult. Möci készített reggelit, mert délelőtt (le se merem írni) egy csúnya fogműtétre megy és elképzelhető, hogy utána egy darabig nem ehet.

Nekiálltam a nagy számítógépes műtétnek. Először szétszedtem a gépet, hogy le tudjam írni az alaplap és a GIGABYTE videó kártya pontos típusát. Ha már szétszedtem, akkor ki is porszívóztam a belsejét.

Béla segített megkeresni hozzá a drivereket és amikor már el kellett mennie, azt a feladatot adta, hogy az összes szükséges drivert töltsem le és természetesen mentsem el a külső merevlemezre. Biztonságból még egy pendrive-ra is elmentettem.

Béla azt javasolta, hogy legyek 100 %-ig biztos abban, hogy ezek a driverek biztosan jók a Lenovóhoz, mert ha nem, akkor "padló" és nem fog működni a gépem. Az ijesztgetés hatására írtam két e-mailt (Popán úrnak és Zöldi Kovács úrnak).

Közben Möci telefonált, hogy a fájó foga ellenére bement az angolra és majd csak utána megy a szájsebészetre. Möci egy hős.

Levittem az Áron kinőtt ruháit a Használt Gyerekruha boltba. Egy részét bevették bizományba, egy másik részét csak kivasalva tudják átvenni, a maradékot pedig egyáltalán nem tudják átvenni.

Béla azt is mondta, hogy az rendben van, hogy járok fizikoterápiára, de meg kellene mutatnom a jelenlegi állapotomat a reumatológusnak, nehogy a nyári üdülések alatt egyszer csak váratlanul bekattanjon. Nekem sem kellett több, azonnal elkezdett rosszalkodni a gerincem.

Átutaltam a napelem rendszer bővítésének a harmadik részletét, abban a reményben, hogy legkésőbb a jövő hónapban elkezdik a telepítési munkálatokat.

Hoztam fel egy adag szecsuánit zöldség körettel. Mire megettem Áron is hazaért a suliból és bár ő  ebédelt az iskolában, hajlandó volt Emőkével  még egyszer ebédelni.

Közben mindent bepakoltam, hogy ha megétkezik Möci, minél hamarabb indulhassunk. Emőke és Áron a Mannáról gondoskodtak, míg én lehordtam a cuccokat az autóba.

Möci hazaérve csak néhány perc hosszabbítást kért, amíg ő is lecuccol és már indultunk is.

Csak az ingyen virslisnél álltunk meg. Vettünk bepácolt karajt és cserkész kolbászt vacsorára.

Megérkezéskor elsőre a smaragdfa fejlődésére voltunk kíváncsiak. Nagyon szépen alakulnak az új rügyei, levelei.
Áron sült-hagymás szalonnát kért vacsorára a kolbász mellé. Unicum nem lévén itthon, ráfanyalodtunk a szilva pálinkára.

Este még egyet szaunáztunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése