2014. április 18., péntek

Diótorta sütés a fiúkkal

A fiúk amint felébredtek, se reggeli mosakodás, se fogmosás, se öltözködés, nekiláttak játszani.
Mielőtt elindultam volna a piacra, kértem, hogy térjenek jó útra.
Egyedül Mannát tudtam "rábeszélni", hogy jöjjön velem, mivel Emőkétől azt a feladatot kaptam, hogy vigyem el az állatorvoshoz kullancsriasztó ügyben.
A piacon vettem tojást, mert az otthoni ki volt számolva  a diótortához és a rántott csirkemell panírjához is kellett néhány.

Sajnos az állatorvosnak nem volt fogadóórája.

Reggelire megfőztük a 4 pár virslit.

Teljes konyhaasztal szélességben elkezdtem az ebéd és a diótorta készítését
.
A fiúk a kertben önfeledten fogócskáztak. Egy darabig álltam a sarat, majd megkockáztattam a kérdést: "ki az, aki szívesen segítene a dió darálásban?" Erre mind a hárman jelentkeztek.

Később Leó felajánlotta, hogy a diótortához szívesen szétválasztja a tíz tojás fehérjét a sárgájától, mert abban ő nagy szakember. Egyszerre készült a rántott csirkemell, a krumplipüré jégsalátával és a diótorta.
Az ebédet a kúp alatt tálaltuk és a fiúk oda voltak a kaja minőségétől.

Délután, amíg a fiúk még egy utolsót bújócskáztak, megkíséreltem a szegélynyíróval lenyírni a füvet, de ez egy reménytelen vállalkozásnak minősült. Meglocsoltam a veteményeseket.

Zsoltit áthívtam, hogy eldicsekedjek a smaragdfánkkal.

Három óra körül telefonált Norci, hogy mikorra jönnek Gazdagrétre a fiúkért. Igyekeztünk gyorsan összepakolni és indulni. Ennek ellenére egy kicsit késve érkeztünk és Norciék már ott toporogtak. Möci lejött és végre gyömöszölhette Jankát. Bár a diótortát úgy gondoltam, hogy Emőke és Csabi is megkóstolhatja majd, de Möci végül az egészet odaadta Ádámnak, azzal, hogy mi még majd sütünk. Közben Jankának annyira megtetszett Manna, hogy elkezdte követni. Mire felocsúdtunk már se Janka, se Manna nem volt a látókörünkben. Ettől persze mindannyian összeszartuk magunkat, mi van ha Manna átszalad az úttesten és Janka követi. Szerencsére az egyik bokorban találtuk mindkettőjüket. Még néhány gondolatot váltottunk arról, hogy Áron mikortól csatlakozzon Leóék angliai iskolájába.

Búcsú és hosszú integetés, a Pettik család elment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése