2014. április 28., hétfő

rendezgetem a sorainkat

Áron indulásánál még szenderegtem, de mire Möci indult az intenzív angolra, addigra már a nagymosást is elindítottam.

A reggelihez leszaladtam tejért. Közben hívtak a Muziker-től, hogy tisztázzák, melyik Sustain pedált is rendeltem Bratislavából.

Laciékat meghívtam csütörtök-péntek-re Dömsödre. Én majd sütök-főzök és ameddig Laci elmegy Áronnal horgászni, addig Fruzsina biztosan fog segíteni Möcinek az angolban.

Elmentem busszal Nóra nagyihoz, hogy elszámoljunk, mert a prágai út minden tartalékunkat fölemésztette. Onnan már csak egy ugrás az Artwork az Ostrom utcában. Ők eljuttatják a Fuji FinePix602z gépemet a szervizbe, hogy az árajánlat alapján döntsem el, megéri-e javíttatni.

Itthon bekaptam egy nyugger kaját, kiteregettem a kimosott cuccokat és behoztam a lemaradásomat a blogbejegyzéseket illetően.

Amikor Möci hazajött, egy kicsit pihent és miközben pihent, felolvastam neki a Madam Bovary-ból. Lassan olvastam, hogy értse, ő pedig nagyon élvezte, hogy sokat ért belőle. Most érezte először, hogy a tanulásának eredménye van. Ő szerényen csak annyit mondott, hogy kezdi kapisgálni az angol mondatokat, de én már látom, hogy a tudása ennél sokkal több.

Közben megjött Bence a matek órára és sokat kínoztam a másodfokú egyenletek analitikus és grafikus megoldásával.

Áron is hazajött és óra után őt vettem volna elő, de ő inkább számítógépezett. Amikor már többször szóltam, akkor nagy nehezen elkezdett a zongorán gyakorolni. Többszöri kérésre előadta az üzenő füzetét, amiből balhé kerekedett, mert magyarból megint beszedett egy egyest és ami ennél sokkal rosszabb, kiderült, hogy ez az egyes több órai rossz szereplés eredménye. A balhé eszkalálódott, míg a végén el kellett, hogy vegyem a számítógépét a szobájából. Emőke átjött és úgy vette a védelmébe, hogy átnézték a holnapi leckéit, a berakott táskáját és elküldte Áront fürdeni és hajat mosni.

Én közben felmentem Möcihez és egy jó órát angoloztunk, egészen addig, amíg azt nem mondta, hogy most már nagyon fáradt. Az angolozás közben ettem egy finom lecsót, hozzá almasör volt a kínálat.

Mire lejöttem, Áron, már az igazak álmát aludta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése