2014. április 25., péntek

Nincs meg a Magyar Irodalom könyv

Reggelre egy kisebb csoda történt. Nem akarom elkiabálni, de amikor felkeltem, nem találtam sehol a tegnapi derékfájásomat.

Möci úgy indult el az angolra, hogy a notebookot otthagyta nekem. Ki is használtam az alkalmat, ismét nekifutottam a problémának és kerestem Áron digitális zongorájához egy Sustain pedált. Közben kiokosodtam, hogy nem mindegyik típus jó a Swissonis SP40-hez, mert ha fordított a polaritása, akkor alaphelyzetben zenget és csak rátaposásra kerül alaphelyzetbe. Végül sikerült egy olyan típust találnom, amiben van polaritás váltó. Rögtön meg is rendeltem, május 5-ére ígérték szállítani.

Gyorsan megreggeliztem. Közben átjött Emőke. Ős megkapta a könyvét. A Délutánt illetően, ellátott a Mannával kapcsolatos állatorvosi teendőinkkel.

Nem sokkal dél után hazaért Áron. Nem is értettem, hogy miképp tudott ilyen korán hazaérni, mert csak 1/2 3-ra ígérte, hogy jön. Kicsit szemre hánytam neki, hogy az Ópusztaszeri kirándulásra adott pénzt reggel otthon felejtette. Elkezdhettünk pakolni. Áront külön kértem, hogy figyeljen oda, hogy minden szükséges dolgot bepakoljon, főleg azokat a dolgokat, amik a hétfői sulihoz fontosak. Még a kottafüzetét is megemlítettem.

Egy nagyon rövid időre beugrottunk a TESCO-ba. Leadtuk az üres üvegeket és csak minimális dolgokat vásároltunk, de vettünk zsenge karalábét és darált húst is, mert töltött karalábét terveztem a hétvégére.

Dömsödön nem is mentünk el a bázisra, rögtön az állatorvosi rendelő előtt parkoltunk le, mivel negyedóra múlva kezdődött a rendelés. Az állatorvos kivette Mannából a kullancsot, lenyelette vele a féregirtó tablettát és csöpögtetett a nyakára kullancs elleni cseppeket. A bázison hat órakor robbant a bomba. Ugyanis akkor derült ki, hogy Áron otthon felejtette a Magyar Irodalom könyvét, az egyetlen egyet amiből leckéje van hétfőre. Elegem lett Áron állandó szétszórtságából és feledékenységéből. Adtam neki buszpénzt és azt kértem, hogy azonnal induljon haza, lakáskulcsa van, hozza el a könyvet. Ebből oltári nagy balhé kerekedett és megtagadva a kérést lefeküdt a padra a kúp alatt, betakarta magát az asztalterítővel és nem mozdult.

Közben tanácskoztam Emőkével és hallgatva rá, nyolckor behívtam Áront. Megvacsoráztunk, fogmosás, lefevés és majd reggel indul Budapestre a könyvért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése