2014. április 26., szombat

Áron egyedül utazik Dömsöd és Gazdagrét között oda-vissza

Reggel 7-kor keltem. Gyorsan összecsaptam egy reggelit. Megmutattam Áronnak az Útvonalterv honlapján, hogy a buszvégállomásról az M3-as metróval és a 8-as busszal tud hazamenni. Amikor kértem, hogy induljon el folytatódott a konfliktus. Közölte, hogy ő nem akar hazamenni a magyar könyvért. Csak úgy indult el, hogy felemeltem a hangom.

Csak amikor leültem a számítógép elé, akkor tudtam meg, hogy ma és holnap nagy elterelések lesznek Budapest tömegközlekedésében. Remélem, hogy Áron át tudja majd rágni magát ezeken a problémákon.

A fűnyírót elgurítottam az autóig, de a csomagtartóba már nem tudtam egyedül betenni. A szembe szomszéd jött át és így ketten már sikerült betenni.

El is vittem a szerelőig, de egy negyed órával később értem oda, mint ahogyan megbeszéltük és telefonon azt mondta, hogy akkor hozzam oda holnap déli 12 órára.

Elültettem a két új beszerzésű paradicsom palántát és kettőt a saját nevelésűből.

Béni jött át és hozott egy tányérban négy nagy szelet rizskoch-ot, amit Anika készített. Gondoltam, hogy ezt most nem eszem meg, hanem megvárom Áront és majd a vacsorához ez lesz a meglepi.

Közben Möci hívott és megbeszéltük az Áronnal kapcsolatos terveket. Azt mondta, hogy most Áron ott ebédel és majd a 3:00 órás busszal fog jönni Dömsödre.

Hátrébb álltam az autóval és huzikát a saját moverével próbáltam kikanyarítani a kerítéstől, hogy a létrával könnyen hozzáférjünk.

Átmentem Gabikáékhoz. Elmeséltem egy kávé mellett, hogy miért vagyok most itt egyedül. Kértem Feri bácsit, hogy reggel jöjjön át és segítsen a második napelem tábla felszerelésében. Megállapodtunk, hogy reggel 9-re jön, addigra már mi is túl leszünk a reggelin.

1/2 5 körül megérkezett Áron. Békésen, szelíden, mintha kicserélték volna. Gondolom, hogy Möcivel alaposan megbeszélték ezt a konfliktust és főleg az előidéző okokat.

Megbeszéltük Balassi Bálint verselését. Gyorsan meg is tanultam belőle egy keveset. Az egész este békében és harmóniában telt.

Vacsorára kértem, hogy válasszon egyet a nyugger levesek közül és készüljön fel lelkileg arra, hogy utána lesz egy meglepi. Nagyon kíváncsivá tettem, hogy az mi lehet, de az utolsó pillanatig sikerült titokban tartanom. A rizskochot baracklekvárral majszoltuk és egy darabkát becsomagoltunk, hogy vigyünk haza Möcinek is belőle. Jó hangulatban tértünk nyugovóra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése