2014. április 27., vasárnap

Második tábla napelem szerelése a huzikára

Szégyenszemre Feri bácsi határozott kopogására ébredtem 1/2 10-kor, pedig tegnap azt beszéltük meg, hogy 9-kor már jöhet, mert biztosan túl leszünk a reggelin. Áron persze annyira el volt foglalva a számítógéppel, fülén a fejhallgatóval, hogy szerintem meg se hallotta Feri bácsi kopogását.

Gyorsan magamra kaptam a munkaruhát és kezdődhetett a szerelés. Feri meg volt elégedve az előkészületekkel. Arra kértem, hogy csak addig segítsen, amíg a 4 + 2 furat elkészül a tetőn, a többivel már egyedül is el tudok bíbelődni.

Nem volt egyszerű a feladat. Nagy odafigyelést és pontos összmunkát igényelt. Egyedül egyikünk se tudta volna elvégezni a munkát.

Durván egy óra alatt el is készültünk a furatokkal és ideiglenesen felkerült a tábla. Nagyon hálás voltam Ferinek a segítségéért.

Áront megkértem, hogy készítsen mindkettőnknek reggelit, amíg én felkészültem a következő munkafázisra.

Áron nagyon finom reggelit kalapált össze. Meg is dicsértem, hogy még a legnehezebb részével - a lágy tojással - is tökéletesen birkózott meg.

Reggeli után FBS-sel leszigeteltem a kábel bevezető dobozkát és gondoltam, hogy amíg az köt, addig elvégzem a veteményesek locsolását. A vége fele rápillantottam az órára és rögtön eldobtam mindent, mert 9 percem maradt, hogy odaérjek a fűnyíró szervizhez.

Sikerült átadnom a beteg szerkezetet és azt beszéltük meg, hogy csütörtökön reggel 9-re jövök érte.

Visszatérve, befejeztem a veteményes locsolását és elkezdtem az ebéd készítését. Töltött karalábé volt a megcélzott menü. Áront át kellett küldenem a Gabikához, mert az összetevők közül a 10 dkg rizs hiányzott.

A töltött karalábéhoz egy kicsit igénybe kellett vennem a nosalty.hu oldalt is, mert anélkül biztosan nem boldogultam volna.

Ebéd után még olyan jó időnk volt, hogy folytatnom kellett a szerelési munkát a huzikán. Áron is talált magának elfoglaltságot a kertben, de főleg fára mászott. Gondoltam, hogy a 4-5 óra elegendő volt a kábel bevezető doboz szilikonjának. Levettem róla a szorító kötést  és a napelem táblát a végleges helyére rögzítettem. A négy csavar 2-2 alátéte is kapott a szigetelésből, így egyetlen csepp víz sem jöhet be a tetőről.

Hiába gondoltam, hogy időben összekészülődünk a hazamenetelre, mire Gazdagrétre értünk este 8 óra lett.

A töltött karalábéból és a rizskochból hoztunk Möcinek is. Örült is neki, de este már nem eszik ilyen hússal töltött dolgokat, mint mondta, inkább beviszi holnap ebédre az angolra.

Nagyon elfáradtam a huzika szerelésben. Az ágyban még befejeztem a könnyített szövegű Vernét angolul, azután mély álomba zuhantam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése