2014. április 12., szombat

Schindler listája

Már  hatkor kivetett az  ágy. Gyorsan felöltöztem és indultam a piacra.

Az volt a kérésem, hogy Möci ne jöjjön velem, hanem üljön le és készítse az angol házi feladatait.

Vettem tojást, sütni való szalonnát, zöldséges csirkelevesnek való far-hátat, leves zöldségeket, spenótot. Diót is vettem, mert a tavalyi  dió termésünk már elfogyott és a jövő héten diótortával is szeretném kényeztetni az unokáim egy részét (Artúr és Leó). Ezentúl jobban meg fogjuk becsülni a saját dió termésünket, mert a piacon 2000.- forint/kg áron adják. Friss tej még nem volt a piacon, mert ilyen korán még senki nem fejezte be a fejést, ezért elmentem a tejboltba, ami szintén nem egy nagy olcsóság. Egy palack tej (2  liter) és egy pohár házi tejföl (3dl) 860.- forint. Vettem még sört és unicumot. Hazafele beugrottam a Dabi Vegyesboltba: zsemlék és sajt, valamint előjegyeztek holnapra egy vekni kárpát kenyeret.

Áron is kényeztette Möcit, azzal, hogy ő készíti a reggelit. Möcinek olyan reggeli készült, amit nem kell nagyon rágni.

Délelőtt sokat angoloztunk és Möcinek kezd jól menni a szövegértés és próbálja a mondatokat jól kialakítani az eddigi nyelvtani tudása alapján. Ha ilyen tempóban halad, akkor lassan ő fog tanítani engem.

Kicsit ápoltam, karban tartottam a veteményest és locsolással kényeztettem mindegyik ágyást.

Átjött Kása Laci speciális szerszámokért, mert a csónak motorja javításához 16-os villás kulcsra lett volna szüksége. Ez abszolút nem járatos méret, de szerencséjére a huzikában volt egy kicsit gagyi szerszámkészlet, amiben a 15-ös éppen jó volt az ő 16-os anyacsavarjára.

Ebédre a csirkeleves volt, de nem volt valami nagy sikere Áronnál. Utána spenót főtt krumplival és rajta sült szalonna és cserkész kolbász.

Délután mindenki saját elfoglaltságot talált, ami sajnos többnyire képernyőhöz kötődött és ez ilyen jó időben bűn.

Vacsorára Möci fogyókúrázott, Áron pedig baracklekváros palacsintát rendelt.  Palacsinta tésztájába belereszeltem három almát. Nagy sikere volt.

Este mi ketten megnéztük a Schindler listá-ját. Mint film, nem volt egy túl nagy teljesítmény, de mint történet, engem arról győzött meg, hogy ha bármikor tehetek valamit azért, hogy ilyen ne történhessen meg még egyszer, akkor azt meg fogom tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése