2014. november 21., péntek

kazánok versenye

Még az ágyban fekve bekapcsoltam a dömsödi fűtést. Reggeli után az első program az volt, hogy lementem a használt gyermekruha boltba elhozni Áron kinőtt cuccait, mert a bolt bezár.

Visszaküldtem Ladányi Lacinak a Class 4-es SD kártyáját, mert az teljesen használhatatlan volt.

Próbáltam lepréselni a leáztatott bélyegeket, de mindig csonttá száradt mire hozzá jutottam, pedig nem szeretném itt hagyni a szoba közepén a hétvégére.

Mire megjött Áron már majdnem készen voltam. Azzal, hogy Áron átment a  Mannáért Emőkéhez, időt nyertem, mert nem tudom, hogy mivel töltötték az időt, de készen lettem mindennel. Amikor megjött a Mannával már indulhattunk is.

Még leadtam a lakáskulcsot Istvánnál, hogy ha megjön a lánya Beatrix, akkor benézhessen a lakásba, hogy mielőtt elvállalja a takarítást, szembesüljön azzal, hogy mire vállalkozik.

Mindent bepakoltunk az autóba és az első állomás a TESCO. Áron azt kérte, hogy a hétvégén készítsek egyszer olyan tatár bifsztek, mint amilyent a Laci csinált a múlt héten. Én mondtam neki nagyképűen, hogy olyat nem tudok, csak jobbat. Minden estre felkészülve vettem darált marha bélszínt, miközben nem tudtam, hogy ez kétszer annyiba kerül, mint  a darált marha. Ezen kívül vettem kocsonyának való körmöt, bőrkét és sonka húst ,meg sárgarépát és fehér répát. 

Dömsödre leérkezve a fűtés teljesen jól szuperált és Ági gyönyörűen kitakarított.

Én rögtön feltettem a kocsonyának valót és egy nagy lapos tányérra a tatár bifsztek alapanyagát és a hozzávalókat.(hagyma, fokhagyma, só, fehérbors, paprika, kechup, mustár, csípős paprika, tojássárgája, vaj, meg egyebek.) Tojásért persze át kellett Áronnak mennie Gabikához, mert egy darab se volt itthon.

Közben persze minden hozzávalónál ittam egy kupica unicumot. Így azután, mire a vacsora elkészült, már egészen jó állapotban voltam.

Áron mindeközben kereste a Leót a neten. A fűtés nagyon jól szuperál, de az elektromos kazán a maga 9 kW-jával nagyon nehezen tud megbirkózni a ház teljes felfűtésével. Az egyáltalán nem véletlen, hogy annak idején egy 24 kW-os gázkazán került beépítésre.

A vacsora pirítós kenyéren tatár bifsztek, hozzá kefir, finom volt. Sajnos nekem annyira oda kellett figyelnem a kocsonyára, hogy közben nem vettem észre, hogy Áron csak tíz óra után feküdt le.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése