2014. november 5., szerda

OIK

Áron már reggel bejelentette, hogy az iskolában kötelező gyógytorna miatt ma nem tud menni tenisz edzésre.

Délelőtt főleg itthoni munkákkal és az én tabletem életre keltésével foglalkoztam.

Felhívtam Gábort és mivel a Dömsödön kívül ők is a Gazdagréten laknak, hívtam, hogy jöjjön át, hogy megvizsgáljuk a WiFi repeater-t, amit neki vettem a Conrad-nál. Ő is vett cuccokat, amiért holnap reggel kell érte mennie és akkor utána átjön.

Egy laza ebéd után elindultam a Brushup csoport találkozóra a Fővámtérre.
Kicsit szoros volt az idő és nem szerettem volna elkésni. Odafele menet (8-as busz, 4-es metró) sűrűn nézegettem az időt, de végül két perccel három előtt sikerült odaérnem. Onnan gyalog sétáltunk az Országos Idegennyelvű Könyvtárba (OIK), ami a Molnár utca 11-ben van és az átkosban Gorkíj orosz nyelvű könyvtár volt. A '90-es években az épület tatarozása során új (és eszméletlen ronda) homlokzatot kapott az eredeti helyett. Közben a feladatát kiterjesztették Idegen nyelvű könyvtárnak.
Az épület belül gyönyörű, miközben az üzemeltetése technikailag korszerű. A brushup csoport kapott egy egyórás idegenvezetést, ami nagyon nagy élményt nyújtott.

Azonnal (am Ort und Stelle) beíratkoztam, mert azt terveztem, hogy a felnőtt német csoport részére kivehetem a Start Neu-t hanganyaggal együtt. Ez sajnos nem sikerült, mert mind a két példány éppen ki volt kölcsönözve.

Helyette elhoztam a Themen aktulell 1-et.

Hazafele a CBA-ban vettem egy üveg unicumot és egy üveg sört. Itthon azt terveztem, hogy vacsorára sült lazac lesz hagymás almával. Kértem Áront, hogy a nővérét Emőkét is hívja meg a vacsorára.

Már majdnem befejeztük a vacsorát, amikor váratlanul megjött Sándor Laci Fruzsinával. Fruzsina még éppen meg tudta kóstolni a lazacot, de hoztak alapanyagot tatár beatsteak-hez és azt ettük pirítós kenyéren. Hozzá unicumot és rozét ittunk.

Bár teljesen szerettem volna elzárkózni attól, hogy Möci ügyben színt valljak, de a két kupica unicum és a rozé megoldotta a nyelvemet és anélkül, hogy Emőre egyetlen rossz szót szóltam volna, tömören elmondtam, hogy vége és, hogy most Ettől vagyok lelki beteg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése