2014. november 10., hétfő

A lábam nem javul

Éjjel többször is felébredtem. Volt, hogy csak kicseréltem a borogatást és megpróbáltam újra elaludni.

Reggel fél hatkor Manna keltegetett, de olyan erőszakosan, hogy menjünk már le a
futtatóra, hogy lábfájás ide, lábfájás oda kénytelen voltam engedni az erőszaknak. Felkaptam egy inget és egy nadrágot és vittem le a még tök sötétben a Mannát.

Délelőtt fegyelmezetten feküdtem és borogattam a lábam. Próbáltam kutakodni az Interneten, hogy mi a különbség a thrombophlebitis (felszíni érgyulladás) és a mélyvénás trombózis között. Annyit már a saját kórtörténetemből is tudtam, hogy a felszíni az kevésbé veszélyes és kb. egy hét alatt kikúrálható.

Kerestem a gyógyszerek között Venoruton kenőcsöt, de nem találtam. Gondoltam, hogy a szokásosan szedett Sincumaron és Detralexen felül egy tabletta Aspirin gyulladást csökkentő gyanánt nem árthat.

A gyógyulási esélyeimet tovább latolgatva a fekvést, a borogatást és a lábam felpolcolását fegyelmezetten végeztem.

Ebédre egy kicsit felkeltem és megettem a kacsapecsenye maradékát.

Délután megpróbáltam lefordítani a Katie-től kapott házi feladatot, amit email-en küldött. (Beatles: We can work it out.) Amikor elkészültem vele elküldtem neki, azzal a bevezetővel, hogy én nem vagyok műfordító, de mindezt viccesen, így:

"Dear Katie,

A poem such it only can translate well who is specialized or developed in English and love as well, but I 'm just starting out , on both. I mean, I am only beginner. In spite of this fact, I’ve tried it. Here you are.

Love Gábor"

Áron hazasietett a gyógytornáról, de azonnal futott a zongorára. Amikor hazajött, bevallotta, hogy egy kicsit elkésett, így a jövőben a suliból egyenesen fog menni a zongorára.

Emőkének odaadtuk a neki szánt pecsenye kacsa adagot, meg a Möci cuccait, amiket Dömsödről hoztam fel. Nála volt Balázs. Ketten ették meg a kacsát és Áronnal üzentek, hogy nagyon finom volt.

Emőke biztatott, hogy nyugodtan hívjam fel Balázs Gyurit (neki csak per Gyuri), aki az Érsebészeti Klinikán orvos és kérjem meg, hogy vessen egy pillantást a lábamra. Fel is hívtam és késő  este, amikor hazajött a munkából még benézett. Megbeszéltük, hogy holnap reggel kilencre bemegyek hozzá a Klinikára és akkor egy kicsit alaposabban megvizsgál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése