2014. november 2., vasárnap

Möci

Se későn, se korán, nyolckor ébredtem és rögtön fel is keltem. Áron még szundizik egy kicsit, de Manna már lejön velem. Kér egy kis kaját és utána nem rest kimenni a hideg ködös kertbe.

Egy pár percre én is kimék (dömsödi tájszólás), mert arról megfeledkeztem, hogy nem elég a vizet leereszteni a rendszerből, mert ahhoz még a konyhai és fürdőszobai csapot is ki kell nyitni a huzikában, hogy a víz a csőrendszerből is kifolyjon.

Azon nem csodálkozom, hogy Möci rendszeresen az eszembe jut és hiányzik. Három évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy rájöjjek, nem megy. A három év alatt sem tudtunk egymást a saját világnézetünkhöz evangelizálni. Lehet, hogy erre tehetségtelenek voltunk, de az is lehet, hogy a szerelem miatt túlzottan tiszteletben tartottuk egymás világnézetét, ahhoz, hogy abba belegázoljunk.

Ebédre megettük a körömpörkölt utolsó falatjait is és végre a lábos is mehetett a mosogatógépbe.

Ebéd után átjött Gabika, hogy a kütyüjén néhány, neki problémás kérdést tisztázzunk. Áron természetesen rögtön szerette volna egy itallal vagy egy frissen főzött kávéval traktálni, de Gabika semmit sem kért.

Délután szerettünk volna korán elindulni, hogy Adriéknak feltegyük az IGO-t az újdonsült tabletjükre, de ez nekik nem jött időben össze, mert a Bogival akkor éppen egy gyerek misére siettek.

Áron figyelmeztet, hogy már több mint húsz napja nem tartottunk kefir szünetet, ezért jó, hogy szólt, a kefirgombát betesszük a mélyhűtőbe és november 10-éig szünet.

Azért a korai elindulásnak volt egyéb értelme is, mert Áronnak este hatkor kezdődött az angol órája Krisztáéknál.

Hat előtt tíz perccel landoltunk Gazdagréten, ami szűken, de éppen elég volt ahhoz, hogy Áron felszaladjon az angol füzetéért és odaérjen pont hatra. Annyi ideje még maradt, hogy megkérjen hadd maradjon ott Olivéréknél angol óra után még egy fél órát. Nekem pedig kiadta a feladatot, hogy addig menjek el a Nóra nagyihoz, mert ott felejtette azt a kottalapot, amiből a hétfői órára gyakorolnia kellene.

Áron balra el, én pedig elindultam a Nóra nagyihoz. Ott felvettem a kottát, egy könyvet Milos Forman-ról és már indultam is haza.

Áron a félóra kimenő helyett egy és 3/4 órával később jött haza, ami miatt már nem igazán volt ideje gyakorolni, de leszúrás helyett jobbnak láttam azonnal ágyba parancsolni.

Elkészítettem és feltettem Lacinak az IGO-t, amit majd holnap reggel feladok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése