2014. november 8., szombat

Pecsenye kacsa

Szokásunktól eltérően nyolckor már a piacon voltunk. Megvettük a heti szalonna, kolbász és tojás adagunkat. Ezenkívül sokféle zöldséget a pecsenye kacsához. A piaci vegyesboltban vettem trisót, mert az Interneten azt böngésztem ki, hogy a mosógépet azzal a legegyszerűbb időszakosan kitisztítani és még vízlágyításra is jó. Ugyanott találtam olyan tésztaszűrőt, amelyik az oldalfalán is lukacsos és az nagyon jó lenne a kefir lefejtésénél.

A Dabi Vegyesboltban felvettük a félretett fél kárpát kenyeret.

Nagy ijedtségemre nem találtam sehol a mobil telefonomat. Elkaptam útközben Zoli
bácsit és megkértem, hogy csörögjön rám, hátha valahol az autóban van leesve, de semmi csörgés.

Hazaérve a vonalason tárcsáztam a mobilt és nagy megkönnyebbülésemre az egyik
asztal alá leesve megtaláltuk.

Áron a reggelit készítette, míg én befektettem a pecsenyekacsát a zöldségekkel kibélelt római tálba. A biztonság kedvéért, hogy az ízsiker ne maradjon el, tettem a kacsa hasába két héjától megfosztott narancsot és egy gerezd fokhagymát. A fokhagyma szerintem a mákosbeiglin kívűl mindenbe jó.
Megfűszereztem és az egészet beküldtem a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Gabikától megkérdeztem, hogy a lila káposztát ebbe tegyem-e vagy külön dinszteljem meg. Mivel "külön" volt a válasz, feltettem felvagdalva egy közepes teflon lábasba, kevés olajon, később egy kis vízzel, só, cukor és őrölt köménymag  párolódni, majd adtam hozzá egy kis ecetet.

Gábor hívott, hogy próbálgatja mi Wifi-nket elérni. Először bekapcsoltuk a Wifi repeatert, majd átmentünk hozzá és ott is mértük a jel erősségét egy wifi analyzer segítségével. A tökéletes megoldást nem sikerült megtalálnunk, de a kísérletezést folytatjuk és nem adjuk fel.

A hozott avarból elkezdtem a smaragdfák téli bepólyázását, úgy ahogy Emőke elmagyarázta: egy sor avar, egy sor föld, azután megint avar és megint föld, egészen addig, amíg a levelek, lombok nyakáig nem érünk. A munka kettős haszonnal járt, mert a föld kitermelésénél megtaláltam az elveszettnek hitt csicsókákat.

Áron mindeközben az iskolai prezentációját készítette Power Pointban Kaliforniáról Tamás osztálytársával közösen online kapcsolattartással.

Áronnak megmutattam a pecsenye kacsát és a smaragd fák bebugyolálását.

A kacsa láttán összefutott a nyál a szájában és azt mondta, azonnal tálaljunk.

Nagyon finom lett a pecsenye kacsa. Áron azt mondta, kíváncsi lenne, hogy az osztálytársai közül kinek az apukája tud ilyen fenséges ebédet készíteni.

Felhívtuk Nóra nagyit. Én azért, hogy eldicsekedjem a főztömmel, Áron pedig azt kérte tőle szülinapi ajándékként, hogy menjen el a hallás vizsgálatra és csináltassa meg a nagyot halló készüléket.

Délután megfájdult a (régi rossz) lábam, de azért még volt ahhoz kedvem, hogy a kazánoknál az egyik szerelő dobozt a végleges helyére szereljem. A másikat talán majd holnap.

Este Forma1 időmérő edzés, de már felpolcolt lábbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése