2015. február 13., péntek

A péntek az mindig sűrű

Nagyon tettrekészséggel, elszántan keltem fel.

Emőke áthozta Mannát és készült indulni Eplénybe síelni.

Reggeli után vettem egy nagy levegőt és elindultam Nóra nagyihoz. Bepakoltam a nagyothalló készülékét és egy Kardos G. György könyvet, ami szerintem tetszeni fog neki. Megdöbbentem a látványon ami a Moszkva téren fogadott. Úgy szét van kapva, mintha már a III. Világháború után lennénk.

Egy kávé mellett megbeszéltem vele a készülék kezelését. Kérdezte, hogy mivel tartozik, de mondtam, hogy ez Áronnal a kettőnk  ajándéka.

Onnan (nagy nehezen megtalálva a 61-es - ideiglenesen másfél évre áthelyezett - megállóját) elindultam a Vásárhelyi Pál utcai postahivatalba, mivel az ajánlott levél értesítő oda szólt.

Ott közölték, hogy ezt már visszaküldték a Gazdagréti téri posta fiókba. 4-es Metró és 8-as busz. Leszálltam a Nagyszeben úti megállónál és bementem a Concordia Nagykerbe Miskolczi Marikának a rövidáru tartozékokért, de hiába, mert semmit nem kaptam azok közül, amiket kért.

Fent a postán átvettem a nagyalakú csomagot, amire az volt írva, hogy dokumentumok és benne a reklamációban visszaküldött tablet cseredarabja volt.

Otthon rögtön kipróbáltam és hibátlanul működött. Egy problémám ugyan adódott, hogy alapvető Google szolgáltatások, mint például a Play Áruház, hiányzott a ROM-ból.

Felhoztam Emőke hétvégi kajáit és bepakoltam a hűtőbe.

Amikor Áron megérkezett a suliból, azonnal bepakoltunk és indultunk a TESCO-ba. Induláskor Áron lakáskulcsát bedobtuk Emőke postaládájába, hogy amikor hazajön a síelésből, be tudjon jutni a lakásba.

Először bedobáltunk minden PET palackot és a sörös üvegeket a visszaváltóba. Csak kenyeret, sört, sajtot, leveszöldséget és csirkeféléket vettünk. Úgy vettem csirkeaprólékot, hogy abból bőven jusson Mannának is. Illetve vásárlás közben Áron rendelt egy saját összeállítású pizzát is.

Megérkezésünk után, bár már elég temperált volt a kégli, azonnal begyújtottam mind a cserépkályhába, mind pedig az emeleti Jancsi kályhába.


Kiteregettem az egy hete áztatott bélyegeket és igaz, hogy csak késő estére, de be is rakosgattam a préselő könyvekbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése