2015. február 9., hétfő

Már megint a leckefüzet

A reggel rosszul kezdődött. Áron odahozta a fizika dolgozatát, amin egyetlen betű sem volt,  csak a tanár kézjegye és egy "1"-es, hogy írjam alá . Rögtön beárnyékolta a napomat, miközben azt sem értettem, hogy ennek a bemutatása miért nem történt meg péntek délután óta, csak most, hétfőn 3/4 6-kor.

Közben elmaradt a tegnap esti fürdés és a hajmosás.

Áron nem tette el a tömegközlekedési bérletre adott pénzt, kitéve mind a kettőnket annak, hogy elnyeri a bliccelőknek járó 16000.- forintos büntetést.

Nekem korán kellett indulnom Dömsödre, mert Emőnek szüksége volt egy ott maradt dossziéra. Csak annyit engedtem meg magamnak, hogy egy kávét bekaptam. Vittem magammal egy könyvet, azután tömegközlekedés (8-as, 103- és a dömsödi Volánbusz). Ez durván két óra utazás, amit a könyv olvasásával próbáltam némileg hasznossá tenni.

A 11:55-ös Volán busszal tudtam visszaindulni Dömsödről. Útközben találkoztam Józsival, aki már két éve megígérte, hogy a nővére nekem fogja ajándékozni a pálinka főzőjét, hogy a nagy almatermésünkkel tudjunk mit kezdeni. Most csavart egyet az ígéretén és megkérdezte, hogy az mennyit ér meg nekem.

Amikor Áron hazaért a suliból, kértem, hogy mutassa meg az üzenő füzetét és a leckefüzetét. Először mindenhol kereste. Amikor kiderült, hogy a leckefüzete megint nincs meg, nagyon begurultam, hiszen vasárnap Dömsödön és Gazdagréten is kértem, hogy nagyon odafigyelve pakolja be a táskáját.

Annyira mérges lettem, hogy adtam neki 1200.- forintot, hogy most azonnal öltözzön fel jó melegen és induljon le Dömsödre megkeresni a lecke füzetét. Arról már nem is beszélve, hogy ha legalább tegnap este a táska bepakolásánál szólt volna, hogy nem találja a lecke füzetet, azt a ma délelőtti turnémon fel tudtam volna hozni. Még ma sem azzal kezdte, hogy azt már az iskolában sem találta, hanem kezdte keresni a táskájában, amiből minimum arra következtettem, hogy ma sem írta volna fel, hogy mi a házi feladat.

Áron nem is mert ellenkezni, mert nagyon határozott voltam. Elindult ugyan, de a második buszon jött rá, hogy mennyire hideg van és visszafordult.

Lementem a CBA-ba, vettem egy üveg unicumot, egy palack friss tejet, egy rozs cipót, főtt füstölt tarját és egy pár debrecenit.

Vacsorára megettük a maradék Dömsödön készült csirkelevest.


Áronnal és Emőkével megbeszéltük, hogy mostantól Áron jobban fog koncentrálni a sulira és ezért a zongora órákat heti kettőről heti egyre ritkítjuk, viszont a második órára Áron helyett Emőke fog járni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése