2015. február 14., szombat

palánta gyártás

Áront nagyon nehéz volt rávenni, hogy jöjjön velem a piacra, de végül jött, sőt amíg én bevittem a vegyesboltba a már régóta ígért kefirgombát, addig ő eljárt a kolbászosnál, vett egy doboz tojást és egy közepes darab füstölt sonkát.

A csavarüzletes nem kíván LED lámpákkal foglalkozni. Azt mondja, hogy itt Dömsödön erre nincs kereslet.

Hazamenet Áron felment a számítógéphez én pedig elkészítettem a reggelit. Áronnak nagyon ízlett a reggeli, és úgy belakmározott, hogy szerintem délben nem fog tudni ebédelni.

Délelőtt megrendeltem Szákikának a kütyüjét és megírtam az elmaradt blogbejegyzéseket.

Feltettem főni, a már hagyományosnak mondható csirkés zöldséglevest. A zúzát, a nyakakat és a csirkeszívet megfeleztem mielőtt betettem volna főni és a felét eltettem a mélyhűtőbe.

Odakint olyan jó napsütéses idő van, hogy kimentem egy kicsit motoros kapálni. Levertem a szőlőtő két végén a két karót. A huzalok kifeszítése egy másik művelet lesz.

Felástam egy csíkot, de csak azért, hogy a 24 nagy tejfölös pohárba tudjunk morzsolt földet tenni a bele vetendő magok számára. Lassan el kell kezdeni a palánták gyártást.

Áront is megkértem, hogy jöjjön ki a kertbe és segítsen megtölteni a tejfölös poharakat finomra morzsolt földdel.

Ebédre bekebeleztünk egy-egy nagy tányér, sűrűn zöldséges csirkelevest. Néhány szem zúzát és szívet, no meg egy csirkenyakat kihalásztam a levesből és beledobáltam a Manna macskakajájába. Manna képes volt mindezt úgy kienni a tálkájából, hogy közben a drága pénzen vásárolt macskakajából egy szemet sem evett meg. Utána, mint aki jól végezte dolgát, felment és bebújt a takaróm alá. Nagyon tud élni.

A 24 tejfölös pohárba tettem csípős paprika és paradicsom magokat. Mindegyik pohár kapott egy kis zászlócskát, ami jelzi, hogy ha terem, akkor mi terem benne.

Áront leparancsoltam a számítógépről és elővettük átnézésre az iskolai füzeteit.

Este kilencig nem tudtam elérni, hogy Áron először végezzen a feladataival és csak utána üljön le játszani.

Még későn este nekiálltam megenni egy fél főtt, sült szafaládét mustárral, kenyérrel és utána egy üveg sör.


Lefekvéskor még egy darabig olvastam a "Remain of the day"-t, ami még lassan megy, de egyre jobban élvezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése