2015. február 20., péntek

Félre tankolás

Nyugodtan ébredtem, mert tudtam, hogy Áron a közreműködésem nélkül is kifogástalanul fog elindulni.

 Fél kilenc körül bekapcsoltam a dömsödi fűtést, elkészítettem a reggelit és csak utána kezdtem rendezgetni a dolgaimat.

Közben jött a postás, ami miatt frissítenem kellett a LED.xls táblázatot.

Legelőszőr a LED-es dobozt szinkronizáltam az Excel fájlal. Utána kinyomtattam a táblázatot és a dobozzal együtt felvittem Ilinek, hogy vigye be az óvodába, hátha valaki szeretne belőle venni.

Közben beállított Emőke Mannával, hogy ő most megy dolgozni és Mannát ránk bízza.

Hetzer úr hívott Nürnbergből, hogy legyek a segítségére és kössem őt össze Zöldi Kovács úrral, mert neki a Telecom elleni perhez szüksége lenne a 2002 január 21. és február 12. közötti email levelezéséhez.

Délelőtt elindítottam néhány banki átutalás online. Megbeszéltem a DVDolcson WEB áruházzal  DVD és a micro SD kártya megrendeléseimet.

Mint azt ahogy Jolinak megígértem, közbenjártam, hogy a Toyota hibrid Jarist ne jövő csütörtökön, hanem már szerda délután kaphassák meg.

Összepakoltam mindent, hogy mire Áron megjön a suliból, csak be kelljen tenni az autóba. Amikor Áron megjött (a jó hírrel, hogy kémia felmérőre is kapott egy ötöst), addigra már csak az a feladata maradt, hogy a Mannát betegye a hordozójába.

Az autónál még egy nagy zacsi PET palackot betettünk a nyugdíjas klubból az autóba és indultunk.

Ekkor még úgy nézett ki, hogy napsütésben fogunk Dömsödre megérkezni.

A TESCO-ban nagyon szervezetten és tudatosan abszolváltuk a vásárlásokat. A beszerzéseket arra fókuszáltuk, hogy a zöldséglevesben sok csirke, szív, máj, zúza és nyak legyen, amit Manna sokkal jobban preferál, mint a méreg drága macskakajákat. Áron rendelt egy helyben készült pizzát, amit végül kint fogyasztott el, ahol én egy szezámmagos kacsasültet kértem a szerzetesek eledelével, aminek a felét be kellett csomagoltatnom, mert olyan soknak bizonyult.

A TESCO-ban kaptunk egy literenként -10 forintos SHELL utalványt és innen kezdődött a baj.

Halásztelken a körforgalom után beálltunk a SHELL kúthoz és én ott figyelmetlenségből benzint tankoltam az autóba. Ettől kezdve költség, költség hátán. Kellett hívni egy szakembert, aki leszívja 25.000.- ért a 60 liter benzin-gázolaj keveréket. Kellett vásárolni két darab 20 literes és két darab 10 literes kannát, hogy az elbaszott gázolaj-benzin keveréket hátha fel lehet majd valamire (pl. motoros kapa) használni.

Én ilyen hülye embert, mint én, élőben már régen láttam.

Boldogan és nagyon rossz lelkiállapotban érkeztem Dömsödre. Az otthonról bekapcsolt fűtés kitűnően szuperált, ami azért volt fontos, mert az üzemanyag leszívási akció alatt rendesen átfáztam.

Manna rögtön kirohant a hordozójából - as usually - és élvezte a szabadságot, no meg azt, hogy ez az egész kert az övé.

Az átfázást kompenzálandó, a szaunát is bekapcsoltam és a szaunázás előtt még egy darabig álltam a forró zuhany alatt.


Este már nem kezdtünk vacsorázgatásba, éppen csak hogy megettem a TESCO-ban becsomagoltatott kaja maradékát és mindenki elment hunyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése