2015. február 17., kedd

Nem értek a kémiához eleget

Arra ébredtem, hogy már 7 óra és Áront még nem hallom készülődni. Először csak távolból szólítgattam és egyre hangosabban, de semmi válasz. Bementem a szobájába és lám, a fülében a fülhallgató és Interneten filmet néz, miközben lassan indulnia kellene.

Gyorsan összekapta magát és 7:16-kor indult.

Reggeli után elindítottam a Twist Oliver-t angol gyakorlás gyanánt, mert holnap vissza kell vinnem az OIK-ba.

S. Laci telefonált, hogy csütörtök este náluk lenne egy vacsora, miközben én arra gondoltam, hogy a Leányvár Fogadóban meg torkos csütörtök lesz. Arra még van idő, hogy végiggondoljuk, mi legyen.

Átnéztem a Tinydeal szállítóleveleket.

Áron korán érkezett haza és a megbeszélésünk szerint a keddi zongoraóráit átadta Emőkének, így most csökkentek a terhei.

Ebédre megmelegítettem a maradék csirkeleves felét. A másik felére Áron csak este tart igényt.

A fiúk időben érkeztek a "gyerek német"-re. Ma nagyon lazára vettem a figurát, de úgy érzékeltem, hogy a fiúk is.

Rendet raktam a két lakásbiztosításban, mert az egyik biztosítási bróker mind a kettőre szeretne ellenajánlatot tenni.

Áron beszámolt az egyik kedvenc tantárgyának (kémia) részleteiről. Az előadását hallgatva igyekeztem érdeklődő arcot vágni, de annyit értettem az egészből, mintha egy fehér elefánt seggébe néznék.

Már 1975-ben, amikor a "korróziógátló inhibitorok hőcserélőkben" című találmányomat beadtuk a Találmányi Hivatalba szabadalmi oltalom kérvényezésével, már akkor is kellett magam mellé vennem két tehetséges vegyészmérnököt, mert a hozzá szükséges kémia tudásom, hagy némi kivetni valót.

Emlékszem, hogy a Műegyetemi tanulmányaim alatt is csak nagy szerencsével és furfanggal mentem át (igaz, hogy négyesre) Korach Mór professzor úr által előadott kémia tárgyból.

Áron először a leckéjét nézte át, majd átment Emőkéhez megtárgyalták a zongora óráikat. Utána Áron is Duolingo-zott, mert versenyben vagyunk. A testépítésben is jól halad. Ma 17 fekvő támaszt és 150 felülést csinált. Ha nézem és regisztrálom minden nap az eredményét, az motiválja.


Vacsora után én még néztem a Twist Olivért egy darabig, Áron még kilenc óra után szeretett volna diós metéltet vagy palacsintát készíteni. Erről szó sem lehet - mondtam és ágyba parancsoltam. Áron belátta és elment aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése