2015. február 21., szombat

Pót szigetelés

Áront hagytam, hadd lustálkodjon. Mannát beengedtem az éjszakai csavargásából és mentem a piacra.

Csak kolbászt kellett venni, meg angol szalonnát, a reggelihez minden egyéb volt a hűtőszekrényben.
A már majdnem sonkába illő magas angol szalonnát, tudván, hogy Áron nagyon vékonyra szelve kéri a melegszendvicsen, bevittem a Dabi Vegyesboltba és előálltam azzal a szemtelen kéréssel, hogy fel tudnák-e nekem ezt a gépükkel nagyon vékonyra szeletelni. Szemük se rebbent, gyönyörűen felszeletelték. Holnapra rendeltem egy fél kárpát kenyeret.

Áront még mindig nem zaklattam a reggeli készítéssel, hadd pihenjen. Csak akkor szóltam, amikor már minden az asztalon gőzölgött. Volt is nagy örömujjongás.

Délelőtt átmentem Gabikáékhoz és elmondtam szemrehányásom, hogy a Duolingóban úgy elhúzott előttem, hogy már lehetetlen utolérnem.

Ferinek bevallottam a tegnapi bűnömet, de ő azt mondta, hogy ha ez csak 75 évenként fordul elő, akkor ez megbocsátható.

Feltettem a zöldséges csirkelevest. Az újítás annyi volt, hogy most a sok aprólékon kívül került bele egy kis kolbász apróra feldarabolva és egy egész üveg házi kefir.

Mindehhez elővettem egy száz éve a mélyhűtőben várakozó kb. 40 dkg. kimagozott meggyet készítettem belőle egy tepsi meggyes pitét.

Az ebéd nagyon finom volt és Manna is nagyon élvezte, hogy olyan sok máj, szív, zúza és nyaka jutott neki is belőle.

Délután olvasgattam Áron kémia könyvét. A könyv olyan színes és gazdag, hogy nem s csodálom, hogy Áron ennyire szereti ezt a tárgyat.

Végre rászántam magam, hogy elkezdjem a nyugger tálcákkal való hőszigetelést az istálló felső szintjén, azon a falon, amelyik tulajdonképpen Áron szobájának az egyik fala és mint ilyen, kimaradt a ház hőszigeteléséből. Remélem, hogy az FBS-sel csempeként felragasztott nyugger tálcák sokat fognak javítani a szobája hőszigetelésén.
Kb. tíz nyugger leveses műanyag edényt Áronnal közösen tele raktunk termőfölddel.

Végignéztem, ahogyan Áron Duolingózik és nagyon meg voltam vele elégedve.


Vacsorára Áron eltüntette a tepsiből megmaradt összes meggyes pitét. (Még kész szerencse, hogy Emőkének már délben félretettem és becsomagoltam néhány darabot.) Nekem meg készített egy-két nagyon finom szendvicset és azok mellé egy unicumot szervírozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése