2015. február 28., szombat

Négy fiúval Dömsödön

Áront nem kellett különösebben noszogatni, hogy jöjjön velem a piacra. Kárpát kenyér már reggel nyolckor nem volt a vegyesboltban. A kenyeret, a tojást és a sütni való szalonnát, kaparót és a sok fokhagymát is a piacon vettük. A fokhagymát szórakozottságból ott is hagytuk.

Ezek után itthon már könnyű volt Áront finom reggelivel kényeztetni. Ruszlit ettünk tejföllel (mert a 10 napos kefir szünet már nagyon megkínzott mind a kettőnket).

Reggeli után feltettem a zöldséges csirkelevest főni, Annyi aprólék került bele, hogy hiába vagyunk hatan, abból még a Mannának is fog jutni

10 órakor megérkezett a Citroen Picasso. A fiúk nagyon megörültek egymásnak és ettől kezdve Lacinak és nekem nem kellett velük foglalkoznunk.

Lacit keményen befogtam az ebéd készítésébe, mert a buffallói csirkeszárny és a görög saláta nagyon macerás kaja. Laci ezt nagyon szívesen felvállalta, mert ő is szeret főzni.

Laci panírozta a csirkeszárnyakat, én pedig készítettem a kenőcsöt hozzá. Egy pillanatra megrettentem, hogy hatunknak kevés lesz a csirkeszárny, de azután rájöttem, hogy ha a kenőcsből elég sokat készítek, akkor a mélyhűtőből bármikor előkaphatok még csirkeszárnyakat.

Áron, Olivér, Bálint és Ábel kimentek a holtágra, én pedig megkértem Lacit, hogy guruljon be velem Kiskunlacházára, mert elfelejtettem venni az ebédhez süteményt.

Amikor visszaértünk már csak a jól előkészített ebédrészeket kellett az utolsó fázisba hozni. Laci aprította irányításommal a görög salátába valókat, a bepanírozott szárnyak sültek a fritőzben, majd onnan a kenőcsfürdő után a sütőbe.

A fiúk segítettek a terítésben és kezdődhetett az ebéd. Nem csak dícsérték a kajákat, de a fogyásból is úgy tűnt, hogy mindenkinek nagyon ízlett az ebéd. A sok süti és torta csak megkoronázta a lakomát.

Manna a csirkelevesből kapta az adományokat. 

Laci csak az Olivért és a Bálintot vitte haza, mert Ábel itt alszik Dömsödön. Hosszan búcsúzkodtunk és Lacinak odaadtam a buffallóihoz készített kenőcs maradékát, hogy ezután egyedül is tudjon csirke szárnyat sütni.

Csak olyan IGO-t tudtam feltenni Ildikó kütyüjére, amelyiknek a felbontása 480 x 800 volt, pedig arra 540 x 960 -as lenne való. Így azután a képernyő joboldalán és alul marad egy fekete csík. Este még váltottam egy e-mailt Ildikóval és azt beszéltük meg, hogy holnap 11-re jön a kütyüért.

Megint vita volt a villanyoltás körül. Másfél óra volt a kettőnk véleménye közötti különbség. Én azt szerettem volna, ha a két fiú myolckor fekszik le, ők pedigragaszkodtak a fél tízhez.


Este még skype-olt Marika, hogy nem biztos, hogy holnap reggel fog tudni jönni, mert megint elkapta az Influenza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése