2015. február 26., csütörtök

Áron szemüvege

Áronnak ma csak 9-re kell mennie az iskolába, mert Bori néni beteg és az első óra elmarad.

Reggel hétkor odabújt mellém az ágyba. Elmondta, hogy este Internet számára nem lévén a Tarle: Napoleon c. könyvet olvasta az ágyban és, hogy az a könyv milyen jó. Megbeszéltük azt is, hogy ha van kedve hozzá, akkor hétvégére hívja meg Dömsödre a Bálintot és az Ábelt. Okvetlenül szóljon Bálintnak, hogy ha jön hozza magával a fuvoláját, Marianntól pedig kérdezze meg a mai zongora órán, hogy melyik darabot javasolja nekik duettben előadni.

Száki Sanyika hívott, hogy a hibrid Jaris, amit tegnap vett át, alig tud felkapaszkodni Budakeszinél az emelkedőn. Osztottam, szoroztam és azt mondtam, hogy most be kell mennem a városba, de kettőre ott leszek.

A szemüvegét azért ma is sikerült itthon hagynia. A szemüveg, egyébként, mintha megjárta volna a háborút. Bal lencséje törött, a jobb orrnyereg tappancs pedig hiányzik.

Későn reggeliztem (debreceni mustárral, lágy tojás). Utána nyakamba vettem a várost és egy két dolgot elintéztem. Legelőször bevittem Áron roncs szemüvegét az Optika üzletbe. Odáig még autóval mentem. Azt mondták, hogy ezt már nem érdemes megjavítani. Áron csekély 25.000.-ért kap egy új szemüveget, de a computeres szemvizsgálatot újra el kell végeztetni vele. Ezt ma délután 3/4 5-re előjegyzésbe vették.

Onnan tömegközlekedéssel mentem be a városba, hogy már most szoktassam magam a "dugó díj"-hoz. A DVD_olcsón WEB Shopban vettem 100 db írható DVD-t és egy 32 GB-s micro SD kártyát.

Áronnak csak Ilivel tudtam megüzenni, hogy ma ne menjen zongorára, mert iskolában kell helyettesítenie.

Hazafele az M4-es metrón ért Emőke lányom telefonja, hogy a budaörsi IKEÁ-ban vettek két könyvespolcot, de nem fér be az autóba. Mondtam, OK, 20 perc múlva ott leszek.
Lemondtam, illetve kedd délelőttre tettem át a Sanyikával megbeszélt találkozót és irány az IKEA.

A tartalmát átpakoltuk az ülések elé és a hátsó üléssor támláit előrehajtva kialakítottunk egy nagyobbacska csomagteret. Tíz percen
Áron már otthon volt és mondtam neki, hogy 3/4 5-re kell mennie az optikushoz computeres szemvizsgálatra.

Áron a fiúkkal átszervezte a hétvégi programot, miszerint nem mi visszük a fiúkat Dömsödre pénteken, hanem majd Laci hozza őket szombaton. Laci fel is hívott este és megbeszéltük, hogy kb. délelőtt 10-re fognak leérni.

Este átmentünk Emőkéhez, megnézni az új polcokat, azután Áron még ott maradt egy kicsit a zongoráján gyakorolni.

Én hazajöttem, megírni a mai blogbejegyzést, feltelepíteni a Sanyika kütyüjére az IGO-t és egy kicsit Duolingo-zni. Most már egyre lassabban megy a francia tanulás, mivel kezdem elhagyni az alapokat és egyre nehezebb nyelvtani fogalmakkal, szerkezetekkel találom magam szemben. Most a birtokos névmások és a birtokos jelzők vannak soron és ez nekem nehezebben megy, mint az angolban, mert mindent ragozni kell, míg az angolban nem.

A vacsorába Áron bele se szagolt, csak én.

Sanyikának feltöltöttem a kütyüjét és felinstalláltam az IGO-t.

Nekem már csak 13-at kell aludnom és megtörténik a szájsebészeti beavatkozás. Nem mintha úgy várnám, mint a gyerekek a mikulást, sőt egyre jobban fosok ez eljövetelétől. Csak már lennék túl az egészen.


Áron visszatért a napi fekvőtámaszokhoz (20) és a hasizmot erősítő felülésekhez (300).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése