2015. február 18., szerda

Áron tervezze tetszés szerint a hétvégéjét

Mind a ketten korán 1/2 7 körül ébredtünk. Az én nagy (már-már fiatalembernek számító) fiam lement kisgyerekbe és odabújt mellém az ágyba: Apa beszélgessünk.

Rögtön elmondtam neki, hogy tenap, amikor a magyarországi barokk kastélyokról beszélgettünk (mert hogy a suliban tanutak a barokk építészetről), akkor hirtelen nem jutott az eszembe annak a gyönyörű Gödöllő-i barokk kastélynak a neve. Hajnaltájt belenéztem a fejembe és beugrott: Grassalkovich.

Megbeszéltük, hogy ha szeretne saját programot szervezni valamelyik barátjával a hétvégére, akkor felőlem azt szervezheti Budapestre vagy akár Dömsödre. Ha Budapest, akkor hagyok nála pénzt, ha pedig Dömsöd, akkor a barátja vagy a barátai a vendégeink ott. Egy kérésem van, hogy a 3x24 órába férjen bele az iskolai házi feladat és 3x fél óra Duolingo.

Ha marad a Dömsöd, akkor átmehetünk Ráckevére és megnézhetjük a Savoyai Kastélyt.

Áron készített magának melegszendvicset, amitől én is kedvet kaptam rá és így együtt reggeliztünk.

Amikor elindult a suliba, azonnal nekiültem megcsinálni egy Duolingó leckémet.

Sikerült megoldanom, hogy a francia tanulásomhoz íráskor betudjam vinni a speciális francia karaktereket (16 db), anélkül, hogy a billentyűzetre új matricákat kellene ragasztanom.

Délben kihagytam az ebédet és elindultam az OIK-ba. Kicseréltem a könyveket és onnan egyenesen a brushupra mentem. Katie és Larry hazamentek két hét szabadságra Amerikába. Manna és Júlia abszolválta a foglalkozást.

Hazajövet Áron két ötössel fogadott, én pedig megígértem, hogy a tegnap esti tilalom miatt ma este a vacsorához sütök palacsintát.

A maradék csirkeleves után háromféle palacsintát tálaltam. Fahéjas alma, baracklekvár és dió is volt a palacsintákba. Degeszre ettük magunkat és még Emőkének és Ilinek is tudtunk belőle vinni 4-4 darabot. Emőke azzal fogadta, hogy pont ilyesmire vágyott.


Igyekeztem Áron 1/2 9-re ágyba dugni. Jómagam még Duolingo-ztam és csak éjfélre kerültem nyugovóra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése