2015. február 16., hétfő

Ellinél

Hajnaltájt aggódtam, hogy Áron nem fog felébredni időben és majd 1/2 8 tájban fog arra kérni, hogy vigyem be a suliba. Elhatároztam, ha így lesz, akkor ezt megtagadom, hogy az iskolai elmarasztalással tanulja meg, időben kell lefeküdni és időben kell felkelni.

Minderre nem került sor, mert 7:15-kor odajött, adott egy puszit és elhagyta a lakást. Megnyugodva magamra húztam a takarót, hogy még egy darabig lustálkodhassak.

Nyolc óra után már én is felkeltem. Elkészítettem a reggelit és utána rendbe tettem a LED könyvelést. Mik vannak rendelés alatt, mik érkeztek be és azoknak mik a fők paramétereik.

Felhívtam Ellit, hogy mikor mehetek ki, hogy átköltöztessem a régi PC-ről az új HP notebookba a neki fontos állományokat, amik főképpen Rimanó fotóit jelentik. Először azt mondta, hogy most indulhatok, de később visszahívott, hogy 10 óra után jobb lenne.

Kényelmesen megreggeliztem és 10-kor indultam. Amikor beszálltam az autóba, Möci akkor jött haza a futásból, de igyekeztem nem észrevenni.

Útközben felhívtam Nóra nagyit, hogy látom, hogy pénteken nem sikerült átutalnia a pénzt. Igen - mondta - majd most átutalja. Én többé nem fogom sürgetni, mert ez az ő pénze és az alacsony OTP kamatok is csak az ő érdekeit sértik. Az eddig eltelt (elszalasztott) idők a mai napig több mint 300 eFt vesztességet okoztak neki. Szerintem ez egy vétkes könnyelműség.

Ellinél kellemes meglepetéssel tapasztaltam, hogy Rimanó fotói a Dropboxában ülnek. A belépési jelszavát ugyan nem tudta, de a Dropbox készséges volt generálni egy új jelszót.

Röpke négy óra alatt sikerült mindent rendbe tennünk. Meghívattam vele négy barátot a Dropboxába. Ha a négyből csak egy elfogadja a meghívást és telepíti a Dropbox-ot, akkor az már neki nagy tárterületi nyereség. Beregisztráltunk a Duolingóba, hogy Elli elkezdjen angolul tanulni. Feri közben persze morgott, hogy már megint neki kellett megmelegítenie az ebédjét, mert Elli el van foglalva a szar számítógépével.

A minta kollekcióként elvitt LED lámpák nem nyerték el Feri tetszését, Elli meg arról panaszkodott, hogy Feri semmibe nem megy bele, amit nem ő javasol.

Kettő után indultam haza. Útközben betértem a TESCO-ba. Vettem Unicumot, tejet, tojást, sört, tisztító szereket, meg egy 10-es csomagolású WC papírt.

Itthon ebédre megmelegítettem a csirkeleves és a lencsefőzelék felét sült kolbásszal. Átnéztem a leveleimet és megcsináltam a Duolingo mai adagját.

Áron felvett engem a követendők listájára és így egy egészséges verseny alakult ki közöttünk. Ő angolt tanul magyar háttér nyelvvel, én pedig franciát, angol háttérrel. Úgy látom, hogy ez a versengés számára motivációt nyújt.

Megette a lencsefőzelék másik felét és utána beszámoltattam az iskolában történtekről. Megnéztem a házi feladatait és asszisztáltam a fekvőtámasz és a hasizom fejlesztő felülési gyakorlataihoz. Most 20 fekvőtámasznál és 100 felülésnél tart. Azt kértem, hogy most egy-két napig ne növelje a számot és csak ennyit teljesítsen.

Utána átment Emőkéhez zongorázni, majd amikor átvittem nekik egy-egy citromos nápolyit, akkor meghallgattam a legújabb zongora darabot. Nem volt ugyan hibátlan, de nekem nagyon tetszett.

Áron Emőkét is megtanította Duolingo-zni, sőt még mikrofont is vitt át, hogy interaktív módon tudjon tanulni.


Lefekvés előtt még beküldtem egy unicumot és az ágyban olvasgattam egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése