2016. január 26., kedd

Áron írásbeli felvételijének a pontszáma

Reggel nagyon sokáig szólt Áron ébresztő órája, míg végre felébredt.

Engem nyolc óra után hívott Joli, hogy be ne menjek a Gimibe, ahol Áron a központi felvételit írta, mert olyan hosszú sor áll ott, hogy abban amúgy is csak délre kerülnék sorra. Nem is baj, legalább addig elvégzem a Duolingó napi penzumát.

Kényelmesen megreggeliztem, amikor Joli megint hívott. A gimiben azt mondta, hogy neki Áron a rokona és kikérte a Felvételi Feladatlapjait. Nekem csak az Igazgatónőhöz kellett mennem és ő megengedte, hogy minden oldalt lefényképezzek és majd február 4-én jöhetek a hivatalos értékelő lapért. Az odaírt pontokat gyorsan összeadtam: Magyar 40 pont, Matematika 38 pont. Ettől nem lettem nagyon elragadtatva, de ez a 78 pont is valami.

Rögtön felhívtam Kührner Lacit. Ő még csak csütörtökön nézheti majd meg a fiúk munkáját, de nyugtatott, hogy ez a két pontszám szerinte jó. Az Interneten megnézte, hogy például az AKG-ban írt központi felvételik átlag pontszáma 28 és 22 a fenti két tárgyból.

Itthon azonnal olvashatóvá tettem a képernyőn a lefotózott feladatlapokat és a kiértékelését (a kapott pontszámokat).

Tamás telefonált, hogy itt van Budapesten és 12 óra után felugrana, ha nincs egyéb elfoglaltságom. 

Nagyon örültem neki és mondtam, hogy én 4-ig ráérek, mert csak  akkor lesz gyerek-német.

Tamás hozott finom tortát meg krumplit (mert ez az ő kedvence) a Szamos cukrászdából. Jót dumcsiztunk, miközben Áron is megjött a suliból.

Négykor jött Bálint. Olivér otthon maradt, mert neki készítenie kellett a II. Világháborúról egy prezentációt.

A német gyakorlás nagyon jóra sikerült, Áron és Bálint is élvezték.

Utána sajnos megint az Internet és tanulás sehol.
Vacsorára Emőkének is készítettünk, hogy Ő csak pihenjen a holnapi vizsgájára. Azt mondta, hogy olyan jó ez a kényeztetés, hogy gyakrabban fog vizsgázni.

Az örömbe üröm is vegyült. Rita néni írt egy emailt:

Kedves Gábor!

Sajnálattal tájékoztatom, hogy Áron szinte minden biológia órán beszélgetéssel, nevetgéléssel, nem odaillő bekiabálásokkal zavarja társait a tanulásban. 

Üdvözlettel
GR”

Sajnos ennek nem lesz így jó vége, mert ha ennek nyoma lesz az üzenő füzetben, amit most újfent hetek óta nem láthatok, akkor Áronnak nehézségei lesznek a középiskolai felvételinél.


Sok unikum után lefeküdtem, de éjjel megint arra ébredtem, hogy valamit tennem kellene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése