2016. január 18., hétfő

Gimnáziumi tájékoztató a Kosztolányi Dezső Gimnáziumban.

Éjjel ½ 4-kor most már menetrendszerűen felébredtem és csak nehezen aludtam újra el. Amikor reggel végleg felébredtem, Áron már elhagyta a terepet. 

A reggelihez le kellett mennem kenyérért. Ezt Manna is kihasználta és jött le velem.

Reggeli után nekiláttam a napi teendőimnek.

Az első az volt, hogy Zsolttal megbeszéljem, mikor tudja átvenni a diótortát. Az SMS-ek küldése közben hívott, hogy valami adminisztratív félreértés van, mert ő januárban nem jön haza Budapestre és így 22-e körül nem tudja kijuttatni Samónak a tortát, viszont megpróbál segíteni abban, hogy a kollégája kivigye azt. 

Emőkének is az volt a véleménye, hogy a diótorta nem tud a hűtőben egy hónapot károsodás nélkül átvészelni, inkább ezt együk meg és majd februárban sütök másikat.

Azt is megbeszéltem vele, hogy most már lemegyek a Mannáért, mert már eleget császkált a hidegben, de ahogy az ajtó felé mentem Katika csöngetett, hogy megjelent a Manna.

Feladtam az Anika Erkölcsi Bizonyítványának a fordítását. email-ben és egyben megkérdeztem, hogy küldjem-e az eredeti magyar nyelvűt is. A címzett megkapta és kérte az eredetit is.

Áron ½ 3-kor ért haza és rövid beszámoló után leült a számítógéphez. Mondtam neki, hogy úgy készüljön, hogy ½ 5-kor elindulunk a Kosztolányi Dezső Gimnáziumba, ahol ma felvételi tájékoztatót tartanak a 9. évfolyamosok számára, és ha ott elég korán végzünk, akkor még a Nóra nagyihoz is felugorhatunk.

Kicsit késve indultunk és így 8 perc késéssel érkeztünk a felvételi tájékoztatóra. Alig maradt számunkra hely. Az első félórában az intézmény vezetője tartott egy átfogó tájékoztatót. A hátralévő időben a felvételizők szülei tehettek fel kérdéseket. Úgy érzem, hogy jó döntés volt, hogy Áronnal együtt menni erre a tájékoztatóra.

Utána még lett volna lehetőségünk arra, hogy meglátogassuk Nóra nagyit, azonban Áron fáradtságra hivatkozva azt mondta, hogy inkább menjünk haza és majd otthon felhívja Nóra nagyit.

Útközben megint elővettem az Üzenő Füzet témáját, amit hónapok óta nem tudom elkérni, hogy megnézzem, van-e benne valami bejegyezve. Hol az a kifogás, hogy beszedték, hol az, hogy bent maradt a suliba.

-           - Áron, szeretném tudni, hogy van-e valami bejegyezve.
-           - Van.
-           - és mik vannak bejegyezve?
-           - Olyan jegyek, amiket nem írtál alá.
-           - és eddig miért nem mutattad meg?
-           - Megmutattam, de te soha nem írtad alá.
-            
Na, ennél a pontnál teljesen kiakadtam, mert tudtam, hogy ez lehetetlen, hogy valótlan.

Áron annyira nem volt fáradt, hogy itthon megint a számítógéppel ne kezdje. Négyszer kértem, hogy amíg lemegyek a CBA-ba tarjáért, meg zsömléért, hogy neki készítsek tízórait, addig csináljon rendet a szobájába, vigye le a szemetet és tegyen be egy új szemetes zacskót a tartójába. Ezek közül se rendet nem csinált, se a szemetes zacskó nem került a tartóba.


Vacsorára Áronnak megmelegítettem a tárkonyos csirkeragu leves, magamnak a körömpörkölt utolsó részletét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése