2016. január 4., hétfő

Középiskolák listája

Áron majdnem időben felkelt és el is indult a suliba. Még búcsúzóul kért némi pénzt ebédre, mert a Januárra elfelejtette befizetni a suliban az ebédet.

Reggelire elővettem az Anikától kapott kocsonyát, készítettem hozzá egy fokhagymás pirítóst és a felét meg is ettem. Egy tejeskávét kortyolgattam utána, miközben megnéztem a levelezésemet. 

Rita néni küldött egy gyűjteményt a választható középiskolákról.

Felhívtam Nóra nagyit, aki sajnos nem érezte jól magát. Megbeszéltük, hogy pihenjen és holnap a vérvételem után felmegyek hozzá, sőt viszem neki az ígért köröm pörköltöt is.

Kádár úrral megbeszéltem holnap ½ 2-re egy időpontot Balázs lombard kölcsönével kapcsolatban.

Közben jött a kínai posta és hozott hiányzó LED lámpákat. Az egyik pont alkalmas volt arra, hogy Áron szobájában egy erősebbre cseréljem a világító testet. Szuper lett.

Készítettem egy összeállítást az Áron számára szóba jöhető középiskolák listájával.

Az Invitellel megbeszéltem a Fax problémáját. Kiderült, hogy én a régi telefonszámot adtam meg az új helyett. A következő hétvégén újabb teszt lesz.

Kijavítottam a Katona Sanyinak írt levélben a hibákat és utána szörföztem az Interneten. 

Duolingo ügyben próbáltam megjavulni, mert Áronról rám ragadt a lógás. Megcsináltam a napi penzumot.

Kora délután ért haza Áron azzal, hogy technika órán össze fognak szerelni egy világítótestet (a beszerzendő alkatrészek 1 db beépíthető E14-es foglalat és egy 230 V 40 W-os izzó, valamint két eres vezeték). Csak mellékesen jegyzem meg, hogy kisebb fogyasztású lenne egy E 14-es 5-6 W-os LED világítótest.

A Katona Sanyikának szánt, kijavított levelet két példányban, kinyomtattam, beborítékoltam és be is dobtam a postaládába. (A másolatot Hajek Péternek küldtem el.)

A CBA-ban próbáltam venni egy kis üveg Unikumot, de sajnos csak Unikum szilvát kaptam.

Hazafele Beke Pali elkapott és azt kérdezte, tudok-e róla, hogy az autómon a jobb első kerék már majdnem teljesen le van eresztve. Nem tudtam róla, de gondoltam, majd megnézem, és ott helyben rákapcsolom a kis kompresszort.

Nem sokkal később nagy elánnal le is mentem, megnéztem. Jó lapos volt, de az idő olyan hideg volt, hogy ugyanazzal a lendülettel, ahogy jöttem, haza is mentem. Majd, ha jobb idő lesz, úgysem megyek most autóval sehova.

Áronnak 12 nap múlva meg kell írnia az írásbeli felvételi tesztet. Ehhez képest semmit nem gyakorol, csak Internetezik.


Vacsorára Áronnak megmelegítettem a tegnap hazahozott tejszínes spagettit a tenger gyümölcsivel, magamnak pedig egy nagy tányér körömpörkölt melegedett, amit pirítóssal és kovászos uborkával ettem. Utána sör.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése