2016. január 9., szombat

tejfölös bableves

Reggel sikerült Áront is mozgósítanom, hogy ½ 9 tájban elinduljunk a piacra. Vettünk tejet, tejfölt, tojást, hónapos retket, és füstöl tarját, virslit a tervezett bableveshez.

Hazafele menet Áron Leviéknél kiszállt az autóból és hiába ígérte, hogy ½ óra múlva hazaér, egyedül kellett reggeliznem.

Áron Leventééknél, mint azt a visszaérkezésekor elmondta, egy nagy hóembert építettek közösen.

Felhívtam Gabikát, hogy ha tudnak, jöjjenek át egy unikumra, hogy oda tudjam adni a neki érkezett 10000 mAh-s power bankot.

Közben feltettem főni a füstölt sertésgerincet és a beáztatott babot.

Gabika és Feri átjöttek és az unikum mellett Gabika nagyon örült a küldeménynek.

Később átjött Levi és Áronnal órákig játszottak. Levi nagyon határozottan búcsúzott el, mert mint mondta, megígérte Juditnak, hogy ½ 1-kor elindul haza.

A csipetke belecsípésébe Áron is segített, különben sosem lettem volna kész vele.

A gazdagon ízesített bableves hiába lett kész időben, Áront nem lehetett lecsalni, ebédelni. Ennek persze az volt az egyik oka, hogy Juditéknál evett valamit. Megint egyedül kellett ennem, de egy óra múlva ő is megkóstolta.

A derekam nem javult számottevően.

Áron egy nagyon jó matek feladatsort csinált. Az elérhető 50 pontból 49-et ért el. Kértem, hogy csináljon még egy magyart is, de arra az Internetes elfoglaltságai miatt nem került sor.

A bableves maradékát három részre osztottam el. Egy kisebb dobozzal a mélyhűtőbe került felcímkézve, egy nagyobbacska műanyag vödörrel viszünk holnap este a nagyinak és a harmadik Gazdagrétre kerül.


Megcsináltam a mai Duolingo penzumot, lefekvés után pedig még olvasgattam a Hamingway novellát, ami elég lassan megy, mert még sok benne a számomra ismeretlen angol szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése