2016. január 16., szombat

Az írásbeli felvételi

Áron reggel hét óra előtt ébresztett, hogy nemsokára kell indulnunk.

-     -      Áron, miért kellene nemsokára indulnunk, amikor a felvételi csak 10 órakor kezdődik. Szerintem elég, ha ½ 10-re odaérünk és ahhoz ½ 9 - ¾ 9 között bőven elég, ha elindulunk.
-     -      Nem, mert nekünk azt mondta Rita néni, hogy legkésőbb ½ 9-re már legyünk ott.

Nem vitatkoztam vele, de miközben nagyon furcsálltam, magam is felkeltem. A fürdőszoba után még készítettem egy kis reggelit, amit Áron már nem nagyon akart megenni, mert közben siettetett ½ 8-kor, hogy induljunk már. Ebben már nem voltam partner és végül 7:35-kor indultunk el. Én azt javasoltam, hogy a legegyszerűbb, ha a 8-as busszal elmegyünk a Kelenföldi Végállomásig és onnan az M4-es Metróval 3 megálló a Móricz Zsigmond körtér. Szerintem az egész nem több mint fél óra, és pont jött is a 8-as busz. (7:40 van.)

-     -      Nem, az nem jó, menjünk inkább a 139-es busszal a BAH csomópontig és onnan a 61-es vagy a 17-es villamossal a Móricz-ra.

Nem vitatkoztam vele, pedig tudtam, hogy az én verzióm lett volna a jobb. A 139-es busz 7:45-kor indult és a 17-es villamosra sem kellett sokat várni. A Móricz Zsigmond körtéren is makacskodott, hogy hol szálljunk le, mert ott a 61-esnek és a 17-esnek is két megállója van, de Áron ragaszkodott, hogy az elsőnél szálljunk le, miközben a második megálló pont ott van, ahol szemben a József Attila gimnázium épülete.

A fő az, hogy ha nem is 30 perc alatt, hanem 45 perc alatt, de végül 8:30-ra oda értünk. Utólag is örülök, hogy ezen nem nyitottam vitát, hogy Áron nyugodtan kezdhessen neki a feladatnak.

A gimnázium kapuja zárva volt, minket nem engedtek be, mert mint mondták, most még folyik bent a takarítás és majd egy óra múlva nyitják meg a kapukat és akkor még mindig marad egy fél óra a felvételi kezdetéig.

Nem könnyű Áronnal az élet. Makacs és hajthatatlan. Ott kért tőlem egy ezrest, hogy elmegy venni magának valami csokit és egy fél óra múlva érkezett vissza, amíg én majd megfagytam. Megbeszéltük, hogy amíg ő írja a felvételit, addig én beszéljem meg a nagyival az ünnepi ebédet a Nefrit kínaiban és 12:00-kor itt találkozunk a Gimnázium előtti két nagy virágcserépnél, én addig drukkolni fogok neki.

Hazajövet kinyomtattam az utvonalterv.hu oldalról mind a két változatát a ma reggeli útnak, hátha utólag meg tudom győzni az igazamról.

Nóra nagyival beszéltem telefonon, de bármennyire szeretné velünk tölteni a mai ünnepi ebédet, nem tud velünk tartani, mert nem érzi jól magát. Kérte, hogy mielőtt elindulunk, Dömsödre vigyünk fel neki egy nagy adag tartalmas levest.

Mire észrevettem, hogy mennyi az idő, már csak arra futotta, hogy beugorjak az autóba és rohanjak Áronért. Az autónál megint ugyanaz a kellemetlen meglepetés fogadott, mint a minap, hogy a jobb első kerék teljesen leeresztett. Gyorsan elővettem a kompresszort és amennyire tudtam felfújtam. Ezerrel mentem, hogy Áront még ott érjem  a megbeszélt találkozási helyen. Én már nem láttam, hogy ott lett volna, de ő észrevett, amikor begördültem. Nagyon megörültünk egymásnak. Első jelentés szerint azt mondta, hogy jól sikerült mind a két írásbeli, hozzátéve, hogy az egyik matek feladat nagyon nehéz volt és arra már nem is maradt ideje.

Hazatűztünk a cuccainkért. Otthon gyorsan mindent (Mannát is) bepakoltunk az autóba és indultunk.
A sűrű program miatt arra már nem maradt időnk, hogy a Nóra nagyihoz felszaladjunk a valahonnan beszerzett levessel, de annyit meg tudtam tenni, hogy a netpincer.hu portálon megrendeltem egy gulyáslevest és egy tárkonyos ragulevest, amit mi nem is tudtunk volna olyan gyorsan beszerezni, mint ahogyan ők házhoz szállítják.

Emőke a betegségére hivatkozva nem tudta elfogadni az ünnepi ebéd meghívásunkat, így azután Áronnal csak ketten mentünk a kínai Nefritbe ebédelni. Áron már az étlap tanulmányozásánál tobzódott a különféle finomságok olvastán. Végül mindenféle rákokkal és tintahallal megtűzdelt finomságokat ettünk, miközben sajnáltuk, hogy Nóra nagyi és Emőke nem ünnepelhetnek velünk.

Bár a Nóra nagyit telefonon jó előre felkészíthettük, hogy figyelje a kapucsengőt, mert finomságokat fognak házhoz szállítani, ennek ellenére a Netpincér hívott telefonon, hogy az ételfutár hiába nyomja a megadott 38-as számot a kaputelefonon, őt senki nem engedi be.

Na, akkor felhívtam a Nóra nagyit, hogy engedje be az ételfutárt, mert ott áll a kapuban és nem tudja felvinni a kaját. Az oda-vissza telefonálgatások után nagy nehezen összejöttek a dolgok. Nagyi később hívott minket, hogy a kaja nagyon finom volt, de ő azt hitte, hogy együtt fogunk enni és ünnepelni. Emlékeztettem arra, hogy Áronnal tegnap ők azt beszélték meg, hogy ma 12 és 1 óra között a Nefritben fogunk ebédelni és arra is, hogy ezt ő a reggeli telefonbeszélgetésünk során a rosszullétére hivatkozva lemondta, de ő ezekre egyáltalán nem emlékezett.

Nagyon aggódom amiatt, hogy a Nagyi egyedül él és nem hajlandó semmiféle idősek otthonáról hallani. Úgy érzem, hogy nekünk kell a megoldást megtalálni, mert neki már nem élnek se barátai, se olyan közeli rokonai, mint mi vagyunk.

A nagy zabálás után még maradtak finomságok, amiket dogibag-ben kellett elhoznunk. Irány Dömsöd!

Még világosban, de már éppen naplementekor értünk a bázisra. Áronnak megtiltottam, hogy ma bármilyen tanulásfélével foglalkozzon, de azért azt furcsának találtam, hogy Internetezés közben fel sem ment a Laci által javasolt oldalra, hogy megnézze, körülbelül milyen eredményt ért el.

Először átmentem Bénihez, hogy megjött-e Anika németre fordítandó Erkölcsi Bizonyítvány-a. Ott volt vele a lánya és az unokája. Béni ideadta a dokumentumot. közben megittunk 1-2 kupica pálinkát.

Amíg Áron Internetezett, kimentem fát vágni és begyújtottam a cserépkályhába.

Megnéztem a készleteket, hogy szükséges-e még valamit beszereznünk a holnapi diótorta sütéshez. Azt terveztem, hogy a mai eseménydús és izgalmas nap után korán fekszünk le, de ez elég későre tolódott. Amikor végre lefeküdtem, még szóltam Áronnak is, hogy fejezze be a számítógépes foglalkozását. Azt mondta „rendben” és ezzel megnyugodva még elzártam a cserépkályha ajtaját és ágyba bújtam.


Nem tudni miért, az éj közepén felébredtem és azt láttam, hogy Áron szobájából fény szűrődik ki. Először azt gondoltam, hogy Áron véletlenül égve felejtett egy villanyt. Amikor átmentem (már elmúlt 3:00 óra), még ott ült a számítógép előtt és játszott. Nagyon pipa lettem és azt mondtam, hogy azonnal feküdjön le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése