2016. január 20., szerda

Rita néni rendkívüli fogadóórája

Akkor ébredtem, amikor Áron ébresztőórája megszólalt. Áron majdnem időben elindult. Én csak egy jó óra múlva keltem. Addig egy kicsit Duolingo-ztam.

Rita néni email-en adott időpontot, ma délelőttre 11 és 12 között.

Megint felhívott egy nő, hogy most egy szuper és teljesen ingyenes egészségügyi vizsgálatra van lehetőségem bemenni holnap 13:40-re. Miután pontosan tudom, hogy az egész hókusz-pókusz csak arra van kihegyezve, hogy megpróbáljanak mindenkire rásózni egy „csoda”-masinát, csak azért megyek el, hogy adatokat tudjak gyűjteni egy tervezett feljelentéshez a Fogyasztóvédelmi Felügyeletnél, mert meg vagyok győződve arról, hogy az egész jól kitalált, jól megszervezett és felépített ceremónia arra megy ki, hogy egészségüket joggal féltő idős emberek zsebéből milliókat csaljanak ki.

Reggelire, ham and eggs és tejeskávé és csak jóval utána indultam el Áron sulijába.

Rita nénivel hosszan elbeszélgettünk. Szerinte Áront otthon egyfajta tréninggel nagyobb rendszeretetre kell nevelni, mert ha felveszik a középiskolába, akkor ilyen feledékenységgel, szétszórtsággal, rendetlenséggel egy fél évnél tovább nem lesz maradása. Rita néninek az a véleménye, hogy Áronnak most erőltetett menetben nagyon össze kellene kapnia magát, hogy egy jó bizonyítványt tudjon a Felvételi Bizottságnak bemutatni, mert a jelenlegi jegyei erre kevesek lesznek.

Átadtam a jelentkezési lapot. Rita néni azt kérte, hogy a forgatókönyv szerint január 26-án menjek be a József Attila Gimnáziumba és kérjem el Áron, a felvételin elért pontszámait, vagy talán magát a megoldott magyar és matek lapot és azt egy előzetes bejelentkezés után vigyem be az Áron iskolájának a titkárságára.  Az Üzenő Füzetet hagyjam ott, abba ő majd bevezeti a naplóból a hiányzó jegyeket.

Hazafele a Márton Áron téren kellett átszállnom az 59-es villamosról a 8-as buszra. Ott ebéd gyanánt bekaptam egy sült kolbászt mustárral és utána egy kávét.

A CBA-ban vettem csirkemájat és bacon szalonnát, vacsorára.

Áron a szokásosnál egy órával korábban jött haza és pihenéssel kezdte a délutánt. Én a brushupra mentem, ahol az a rossz hír fogadott, hogy Katie és Larry hat-hétre hazautaznak Amerikába. Gerry jött helyettesíteni őket, de ez alatt az idő alatt csak fél gőzzel fogunk tanulni.

Mire hazaértem Áron már ült a számítógépnél. A pihenés után azért nem tanult, mert "nincs" semmi lecke. Be kell, valljam, hogy az Üzenő Füzetben talált bejegyzések alapján bizalmatlan voltam és Felhívtam a Kührner fiúkat, hogy mi a helyzet. Szó szerint azt írták: „Magyarból egy kommunikációs helyzetet kell leírni.”

Erre elkértem Áron magyar füzetét (már elmúlt este hét óra). A füzet borzalmasan nézett ki és felolvastam, amit a Kührner Bálint írt. Áron rövid válasza az volt, hogy azt nem ma adták fel, de még el sem kezdte írni.


Nekem le kellett mennem a házi orvosi rendelőbe, hogy Lenke az INR-hez vért vegyen és, hogy kapjak egy orvosi igazolást a jogosítványom meghosszabbításához. Az igazoláshoz a doktornő megmérte a vérnyomásomat, olvastatta velem a japán kártyát és az ajtótól el kellett volna olvasnom a szemben lévő falon lógó tábláról az egyre kisebb betűket. A vérnyomás és a színtévesztés vizsgálata 100 %-os volt, viszont az egyre kisebb karaktereket csak a jobb szememmel tudtam kifogástalanul elolvasni. Kegyelemből kaptam egy igazolást, amivel újabb két évre meghosszabbíthatom a mostanában lejáró gépjármű vezetői jogosítványomat. Ha még egyszer-kétszer ezt megadják, addigra remélem, hogy már Áronnak is lesz jogosítványa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése