2016. július 16., szombat

A grillsütő javítása



Normális időben ébredtem, de az idő nem normális. Az eső, mintha dézsából öntenék. Behívtam Mannát, aki azt nyávogta, hogy ilyen ítéletidőben, csakhogy az eszedbe jutottam. Gyorsan adtam neki a kedvenc kajájából, hogy kiengeszteljem. Készítettem magamnak is reggelit és dacolva a hűvös idővel a kúp alatt fogyasztottam el.

Apró munkálatokkal kezdtem. Megragasztottam a kenyértartó redőnyének a csapját, ami már hetek óta váratott magára. Levettem a grill sütőről a védő földelést, mert bekötve állandóan leverte a biztosítékot. Szétszedtem a Grill sütőt. Egy kicsit megszívatott, mert a hátlapjának 12 csavarjából egy nem keresztspicces Philips csavar volt, hanem egy fejes csavar egy háromszög alakú lukkal. Megszívatott, de nem fogott ki rajtam. Egy szöget megköszörültem háromszögűre, amint lekötöttem a védőföldelést és bekapcsoltam, többé nem verte le a biztosítékot. Most ugyan életveszélyes lesz, de annak a csirkének, ami sülni fog benne, már úgyis mindegy.

Megírtam a huzika szekrények névkártyáit és kinyomtattam, sőt fel is ragasztottam a szekrénykékre.

Felhívtam Nóra nagyit, de a hangja nem volt szívderítő. Beszéltem Emőkével, aki azt mondta, hogy holnapra tervezi a nagyit meglátogatni. A nagyi szomszédjával is sikerült beszélnem, aki mondta, hogy hozott neki mindenfélét, többek között a gyógyszertárból egy kenőcsöt, de ne izguljak, mert hétfőig nem lesz semmi probléma és addig úgy sem tudnék intézkedni szociális felügyeletről.

Juditék nem jöttek lakókocsit előkészíteni, mert nagyon zuhogott az eső.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése