2016. július 13., szerda

locsoló rendszer


20160713 szerda

Reggel nem kellett néznünk az órát, mindenki akkor kelt, amikor arra kerekedett kedve. Elindultam bevásárolni mindenfélét a reggelihez meg az ebédhez (tojás, újhagyma, paradicsom, darált hús pulykából és marhából, mert Emőke a sertéshúst ki nem állhatja és többféle gyümölcs). Tettem egy kőrt a Gazdaboltban és a Vasudvarban, hogy néhány csatlakozó elem beszerzése után a locsolórendszert elkezdhessem összeépíteni. Elkészítettem a reggelit, Emőke és Áron pedig tálaltak a kúp alatt.

A reggeli után hozzákezdtem a csatlakozók összeszereléséhez. A nagy merev cső csak nem akart a csatlakozóval házasodni, ezért átmentem G. Lacihoz, hogy adja kölcsön a hőlégfúvó pisztolyát. Ez csodát tett. Nagyon simán rágyógyult a csatlakozóra. Kipróbáltam és az első próbán a rendszer eddig elkészült része jól vizsgázott.

Ideje volt elkezdeni az ebéd készítését. Én vállaltam a fasírt összeállítását és Emőkére bíztam a tök gyalulását. A fasírt sütése és a tökfőzelék készítése már simán ment. Az ebéd mindenki szerint nagyon finomra sikerült.

Ebéd után még egy utat kellett megtennem, mert hiányzott a bázisról egy hajszárító. A Szépséghibás áruk boltjában vettem is egyet 4.900.- forintért. Egyúttal közölték, hogy a hűtőt holnap hozzák ki a szervizből és 8.000.- forint lesz a javítási költség.

A vasudvarban vettem még 6 db 60 cm-es gömbvasat a locsolócső leszögelésére, amiket később G. Lacinál hajtogattam „U” alakba.

Este 7-kor átjött Judit és a Levente. Emőke, Levente és Áron kimentek a Dunára. Judittal egy darabig beszélgettünk, azután mi is kimentünk a stégre, hogy megnézzük, mit csinálnak a fiatalok.

Áron és Levente versenyt ugráltak a vízbe, mi pedig csak zsűriztük az ugrásukat.

A Dunáról visszajövet, bár esőt ígért a meteorológia, biztos, ami biztos, rendeztem egy nagy locsolást. Nem sokkal később valóban megjött az eső. Dörgött, villámlott és azután ezt még reggel sem hagyta abba.

Később CAPITALY-ztunk egy nagyot, aminek éjfél körül lett vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése