2016. július 10., vasárnap

Cukkinis csirkemell


Kora hajnalban ébredtem. Még frissen elindítottam az egyik BT fülest és megpróbáltam párosítani a Laude tablettel. 

Kicsit Duolingóztam és elkezdtem programozni a tervezett locsoló automata szivattyú áramellátását. 

9 óra után elkészítettem a reggelit és ébresztgettem Áront. 

A reggeli után először felszeleteltem a csirkemellet (só, bors, fokhagyma) és beáztattam tejbe.
 
 Utána már nyugodtan kezdhettem a locsoló rendszer munkáit. Elsőként leszabtam egy 4 méteres darabot a tervezett locsolócsőből és beindítottam a furkálását. Már most kiderült, hogy egy nagyon sziszifuszi munkának nézek elébe. Négy méteres csövet 1,5 cm-ként kifúrni nagyon hosszadalmas. Ezer évig tartott, amíg végig furkáltam a csövet. 

A tervezett ebédhez átmentem Bénihez kérni egy cukkinit. Nem csak cukkinit adott, hanem egy tököt is. A cukkinit nagyon vékony csíkokra felvágtam és néhány sárgarépával is ezt tettem. A beolajozott tepsibe fektettem egy kis bacon szalonnára a bepácolt csirkemell szeleteket. Még egy kis só, bors és őrölt szerecsendió, majd jött a cukkini, rá keresztbe a sárgarépa, lilahagyma, káposzta, újhagyma és újabb cukkini és újabb sárgarépa. Mindennek a tetejére brindza és reszelt sajt. Az egész, úgy ahogy van, letakarva alufóliával, mehet a sütőbe. 180 C és 20 perc.
Amikor kész lett, volt gondom rá, hogy egy adagot átvittem Béninek, hogy ő is ízlelje meg, hogy mit tett. Nagyon finom lett.
Délután átjött Judit és a Levente. Levente elment Áronnal focizni, mi meg átnéztük az Adriai listát, nehogy itthon hagyjunk valamit, ami ott hiányozna.
Judittal még megkóstoltattam a tegnapi rántott törpeharcsát, neki is ízlett.
Azt terveztük, hogy még ma elindulunk haza és beugrunk a Decathlon-ba, de azután annyira elszaladt az idő, hogy inkább áttettük az indulást holnap reggelre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése