2016. július 29., péntek

Tumultus


Mindig Judit kel fel a legkorábban. Mire én kitotyogtam, Ő már megjött a friss kenyérrel a hóna alatt.
Visszajövet összebarátkoztam a cigány családdal. Megfordultak a szerelvényükkel és kértek egy nagykalapácsot a sátruk felállításához.
Judit lement a hátsó kis partra, én pedig elkezdtem készíteni a reggelit. Csak hideg kajákat raktam ki az asztalra. (sonka, szalámi, sajt, margarin, paprika, paradicsom, alma, baracklekvár és a felszeletelt friss kenyér. Először csak Levente jött ki reggelizni, Áron még durmolt.
Reggeli után én is lementem a kis partra és úsztam egy nagyot. Közben annyira megtetszett a látvány, hogy vissza kellett mennem a fényképezőgépért és készítettem néhány képet meg egy rövid videót, aminek a „Tumultus” címet adtam, hogy elküldve Emőkének fájdítsam a szívét.

Judit elolvasta az elmúlt hét történéseit.
El is mentem a Free Wifi helyre, de a videó olyan nagyméretű volt, hogy nem ment át Viber-en. Gyorsan nekiálltam a napi Duolingónak. Volt abban angol is meg olasz is.

A délutáni tengerezésnél napozás közben gyűjtöttünk olyan köveket, amelyeken volt legalább egy átmenő luk, hogy azokból majd Emőkének fűzzünk egy Preluki nyakláncot.
Elhoztuk a bér-mélyhűtés utolsó csomagját, de a felengedés és a pácolás után még meg kellett volna javítani a grillezőt. G. Laci instrukciói szerint akartam bekötni az indukciós tekercset a védőföldelő vezeték és a ház közé. A feladat azért nem volt egyszerű, mert forrasztó cinem még csak-csak volt, de páka sehol. Kis utánjárással megtudtam, hogy hol van olyan üzlet, ahol talán tudnak segíteni. Be is tértünk a JOHNSON hajózási alkatrész boltba, ahol tudtunk kábelösszekötőket venni.

Nagyon körülményesen szétszedtem a grillezőt és sikerült mindent összeszerelnem. A grillező ezután már nem rázott, de nem is volt hajlandó működni. Az ebédet végül egy, az oroszoktól kölcsönkért jénai tálban sikerült elkészítenem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése