2016. július 4., hétfő

olasz nyelv


Reggeli után még elvégeztem egy Duolingót. Most, hogy Áron az Apáczai gímiben bejelölte magának, hogy az angol mellett második idegen nyelvként az olaszt szeretné felvenni, nekem is el kellett kezdenem az angol mellett az olasz nyelvet tanulni, nehogy már Áron lenézzen. 

Elindítottam egy adag nagymosást. 

Utána elindultam a MOM parkba, hogy a UPC Ügyfélszolgálaton megvegyem Norciéknak a két darab nano SIM kártyát. Az ügyintéző hölgy nagyon kevesen fogadott és egy fél órán belül mindent elintézett. 

Onnan Nóra nagyihoz mentem, aki változatlanul jól van, de még sincs jól, mert nagyon gyenge és szédül.  Ittunk egy kávét, beszámoltam neki arról, hogy Áron erősen elkezdte a köldökzsinór elvágását és önállósítja magát. 

Itthon Mannát felhoztam. Első szóra jött. Evett, ivott, azután közölte, hogy megint le szeretne menni.  

Kiteregettem a kimosott ruhákat. Remélem, hogy Katika a takarítás mellett elvállalja majd az ingek kivasalását is. 

Közben jött egy pár soros levél a német Nyugdíj Intézettől, hogy 2016. július 1-től emelik az onnan kapott nyugdíjamat 4,24 %-kal (nem 0,9 %-kal) és közben elfelejtették megírni, hogy: „Németország jobban teljesít!” 

Ebédre megmelegítettem a grill csirke egy részét és kenyérrel, kovi ubival falatoztam belőle. Utána egy doboz Kozel sör. 

Este az Ausztriai Forma 1 ismétlése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése