2016. július 18., hétfő

Újabb kisérlet a tojáshéjban


Új hét kezdődik és szerencsére az idő is javulni kezd. Elfújta a szél a felhőket és süt a nap.

Reggel felhívtam Nóra nagyit és a szomszédját. A nagyi nincs jobb állapotban, a szomszédnak pedig elpanaszoltam, hogy a Csák doktornőt nem tudom elérni telefonon.

Jó későn reggeliztem és utána elkezdtem a tojáshéjban való smaragdfa palántanevelést. A koncepció az, hogy miközben a mag a palántanevelő földben csírázni kezd, a tojáshéjból veszi a fejlődéséhez szükséges kalciumot.

A Duolingóban az angol és az olasz feladatokat felváltva végzem. Az olasz tanulástól egyre jobban szenvedek. A szavak még csak-csak, mert abban sokat segít a német, angol és francia tudásom, de az igeragozás, attól vért pisálok. Nagy nehezen találtam egy nekem tetsző segédletet az olasz igeragozásról. Gondoltam, hogy az majd sokat segít, azóta még jobban szenvedek. Mikor fogok ebben oda eljutni, mint az angolban, hogy tanítom, a tanítványaim is sikeresen nyelvvizsgáznak és regényeket olvasok angolul. Isten segíts! Most hülyének érzem magam és nem szeretnék hülyén meghalni. Isten segíts!

Nagy öröm ért. Egy eddig ismeretlen elküldte a Galsworthy könyvet PDF-ben.

Feltettem egy közepes darab májas hurkát sülni és körülraktam krumplival. Közben telefonáltam Juditnak, hogy mikorra tervezi, hogy átjön.  A hurka sülése közben még arra is volt időm, hogy elszaladjak vöröshagymáért, Unikumért és sörért. Finomra sikerült a kései ebéd.

Amikor Judit átjött, rögtön eldicsekedtem neki a tojáshéj technológiával, a felcímkézéssel és még a mélyhűtő fiókokra felragasztott ikonokkal is.

Este már csak belekukkantottam a TV műsorba, azután eltettem magam holnapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése