2016. július 1., péntek

vagy ő megy haza, vagy én


Reggel a Manna ébresztett, hogy a Tibor beengedte ugyan, de nincs kaja a táljában. 

Amikor bevezettem az Ad-vesz elektromos mérőóra friss adatait, arra a gyanús adatra lettem figyelmes, hogy a napelem rendszer egy ideje nem termel. Hamar kiderült, hogy amikor az ELMŰ-sök itt jártak a kimaradt fázis helyreállításakor, kikapcsolták mind a két invertert és nem kapcsolták vissza. Ez kétheti termelés kiesését jelentette. 

Á tempó visszakapcsoltam mind a kettőt és a nagyobbikat (régebbi típusú) még setup-olnom is kellett. 

A reggeli készítése elhúzódott, de Áron valószínűleg az éjszakába nyúlóan foglalkoztatta a számítógépét, mert még ¼ 12-kor is alig tudtam kirobbantani az ágyából, mondván, hogy készen van a reggeli. 

Késő délután került sor a behűtött meggylevesre. Ennél jobb kaját ilyen kánikulában el sem tudnék képzelni. 

Elindultam úszni egyet, de, hogy velem tartsanak, erre se Tibor, se Áron nem volt kapható. Az egy óra úszás után zuhany és jött a másfél óra locsolás. Igaz előtte áttelepítettem két smaragdfa palántát nagyobb cserépbe, amiket holnap viszek a piacra. 

Az esti lefekvés környékén nagyon összebalhéztam Áronnak, mert este ¼ 10 után még nem volt hajlandó kikapcsolni a számítógépet, még akkor sem, amikor emlékeztettem, hogy ma délben milyen könyörgésre volt hajlandó felébredni, felkelni és leülni közénk a reggeliző asztalhoz. 

Végül elkoboztam a notebookját és azt mondtam neki, reggel vagy jön velem a piacra, vagy egyedül megy a piacra, és ha egyikre sem hajlandó, akkor vagy ő megy haza, vagy én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése